Yunus Emre Spor Salonu’nda gerçekleştirilen açılış törenine Karaman Valisi Murat Koca, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, İş Kur İl Müdürü Kenan Ateş, Şube Müdürleri Mustafa Karadeniz, Osman Selçuk Akbaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal tarafından judo branşına desteklerinden dolayı Karaman Valisi Murat Koca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürleri Osman Selçuk Akbaş, Mustafa Karadeniz ve judo antrenörü Ahmet Ömre Türe’ye plaket takdim edildi.  Devam eden müsabakalar sonunda ise 24, 26 ve 28 kilo bay ve bayan kategorilerinde dereceye giren sporculara Vali Murat Koca, Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ve İş Kur İl Müdürü Kenan Ateş tarafında madalyaları takdim edildi.

Türk dilinin başkenti Karaman’da böyle bir müsabakaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Bugün burada 15 il, 2 ülke ve toplam 650 sporcunun katıldığı Türk Dil Kupası Judo Şampiyonasının açılışını gerçekleştirdik. Şampiyonada farklı illerden, farklı kültürlerden gelen sporcularımızda birlikte “bir” olmanın “bütün” olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah iki gün boyunca devam edecek şampiyonada en güzel şekilde ev sahipliği yapacağız. Şampiyonaya katılan tüm antrenör ve sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Türk Dil Kupası Judo Şampiyonası 15 Mayıs Pazar günü Yunus Emre Spor Salonu’nda yapılacak final müsabakalarının ardında sona erecek.