Karaman’ın ev sahipliğini yaptığı Türk Dil Kupası Minikler ve Yıldızlar Judo Şampiyonası, Karamanlı sporcularında yer aldığı Konya, Ankara, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Iğdır, Kilis, Afyon, Nevşehir, Mersin, Niğde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen toplam 240 sporcunun katılımı ile tamamlandı.

Kazım Karabekir Spor Salonu’nda saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan şampiyonaya, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ile daire müdürleri, antrenör, sporcu ve davetliler katıldı.

Şampiyonanın açılış konuşmasını yapan Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Bugün burada Türk Dili’nin Başkenti Karamanımızda sizleri ağırlamaktan, misafir etmekten büyük onur ve gurur duyduğumu belirterek, Türk Dil Kupası Judo Şampiyonasına hoş geldiniz diyorum.

Sözlerime son vermeden önce, bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen siz değerli ailelerimize ve gençlerimize, bugün bizlerle birlikte olan siz değerli konuklarımıza, kıymetli öğrencilerimize ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.

Daha nice etkinliklerimizde bir arada olabilmek dileğiyle, hepinize iyi seyirler diliyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

14 Mart 2015 tarihinde Kazım Karabekir Spor Salonu’nda gerçekleşen şampiyonada sporcuların illerini en iyi şekilde temsil etmek için minderde verdiği mücadele görülmeye değerdi. İlginin yoğun olduğu şampiyonada minik ve yıldız judocuların şampiyonluk mücadeleleri renkli görüntülere sahne oldu. Hüznün ve sevincin bir arada yaşandığı müsabakalarda sporcuların sergilemiş oldukları centilmence hareketler müsabakaları izlemeye gelen sporseverlerce takdir topladı.

Karaman’da spora ve sporcuya verdiği destek ve yardımlarla da tanınan Karaman Valisi Murat Koca’nın uzun süre müsabakayı yerinde izlemesi ve sporcuların mücadeleleri sonrası yanına çağırıp dakikalarca onlarla ilgilenmesi ve destek vermesi, şampiyonayı izleyen davetlilerce büyük takdir topladı. Bu ilgi ve destek sonunda minik sporcular Vali amcaları ile fotoğraf çektirmek için adeta bir birleri ile yarıştılar.

Zorlu ve çekişmeli geçen müsabakalar sonunda erkekler kategorisinde birinci Aksaray olurken, ikinci Mersin, üçüncülüğü ise Karaman ve Kilis paylaştı. Kızlar kategorisinde ise birinci Aksaray, ikinci Karaman, Üçüncülüğü ise Mersin ve Kilis takımları paylaştı.

Şampiyona sonrası dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları, Karaman Valisi Murat Koca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürü Aslan Yıldız ve Judo hakemleri tarafından verildi.

Ayrıca Karaman Valisi Murat Koca tarafından Judo Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Fikret Papur’a, Kıbrıs Judo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet İngenç’e, Karaman Judo İl temsilcisi Ahmet Ömre Türe’ye, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık tarafından; Ankara bölgesi uluslararası hakem Bünyamin Er’e, Merkez Hakem Kurulu üyesi Milli hakem Güven Kurt’a ve Milli Judo hakemi Mustafa Seren’e, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Fikret Papur tarafından ise; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’a, Şube Müdürü Aslan Yıldız’a, Judo İl Temsilcisi Ahmet Ömre Türe’ye ve Judo antrenörü FadimSarvan’aplaket takdim edildi.

Şampiyona yapılan ödül töreninin ardından günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.