ANKARA (AA) - Türk Telekom Basketbol Takımı'nın forma sponsoru, Çin'in global teknoloji şirketi Huawei oldu.

Rixos Grand Ankara'da gerçekleştirilen imza törenine Türk Telekom Kulübü Asbaşkanı Abdurrahman Güvenlioğlu ile Huawei Tüketici Ürünleri Orta Asya ve Kafkasya Bölge Başkanı Zhang Xingnan katıldı. 

Güvenlioğlu, yaptığı açıklamada, Türk Telekom'un basketbolun lokomotif kulüplerinden biri olduğunu belirterek, bu yıl önemli başarılar hedeflediklerini vurguladı.

Mücadele ettikleri her kulvarda başarı yakalamayı amaçladıklarını anlatan Güvenlioğlu, "Dünya teknoloji devi Huawei ile güçlerimizi birleştirdik. Huawei yapılan anlaşmayla Türk Telekom'un resmi forma sponsoru oldu. Sponsorluk anlaşmasından aldığı güçle takımımızın, çok daha büyük hedefleri başarıyla gerçekleştireceğine eminiz" diye konuştu. 

Güvenlioğlu, milli takım formasını giymiş önemli isimlerin yanı sıra başarısını Avrupa'da da kanıtlamış dünyaca ünlü oyuncuları takıma kazandırdıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sezon heyecan verici kadro oluşturduk. Kurduğumuz kadroyla lig, kupa ve Avrupa'daki mücadelelerimizde gerçekten başarılı olacağımıza inanıyoruz. Ne mutlu bize ki; çok değerli bir teknik ekip, oyuncu kadrosunun yanı sıra bugün itibarıyla da çok değerli bir sponsora sahibiz."

 

- "Türk Telekom, İstanbul'a taşınmayacak"

 

Abdurrahman Güvenlioğlu, törende başkentlilere Türk Telekom'un, İstanbul'a taşınmayacağının müjdesini de verdi.

Geçmiş dönemlerde eski yönetimin böyle bir girişimde bulunduğunu aktaran Güvenlioğlu, "Ancak daha sonra sonuçlanamayan bazı sıkıntılara sebep olmuş. Göreve ilk geldiğimizde bu gündem oldu, konuştuk. Fakat bunun olmayacağı hususunda üst yönetimimizle el sıkıştık. Türk Telekom, yıllardır Ankara'ya hizmet eden, Ankara'nın en büyük takımı. Bu misyonu devam ettirecek" ifadelerini kullandı. 

 

- "Global ortaklıktan mutluyuz"

 

Huawei Tüketici Ürünleri Orta Asya ve Kafkasya Bölge Başkanı Xingnan ise Türk basketbolunun, kulüp seviyesinde kazanılan başarılar sayesinde çok büyük bir kitleye ulaştığını söyledi.

Xingnan, dolayısıyla Türk basketbolunun desteklenmesinin öneminin her geçen gün biraz daha arttığını dile getirerek, "Spor alanında çok sayıda yatırım yapmaktayız. Türkiye'nin başarılı takımı Türk Telekom ile yaptığımız bu iş birliğinin de bu perspektif açısından son derece etkin bir seçim olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Sponsorluk anlaşmasının 2015-2016 sezonunu kapsadığının bilgisini veren Xingnan, şunları kaydetti:

"Türk Telekom global bir marka. Hem lokal hem de global anlamda itibarı var. Aynı şekilde Huawei de son derece güçlü global bir teknoloji şirketi. İkisi arasındaki global ortaklık, bizi son derece mutlu ediyor. Böylesi global bir ortaklık, Türkiye'deki basketbol ortamını iyileştirecek ve destekleyecektir."

Konuşmaların ardından Güvenlioğlu ile Xingnan, taraflar adına sponsorluk anlaşmasını imzaladı. Törende Türk Telekom Başantrenörü Ercüment Sunter ve takım kaptanı Ermal Kurtoğlu da hazır bulundu.