KAYSERİ (AA) - MUSTAFA ÖNAL - Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) Projesi kapsamında Kayseri'de çalışmalarını sürdüren yüzücüler, üst düzey sporcular yetiştiren İtalyan antrenör Corrado Rosso yönetiminde olimpiyatlara katılmayı hedefliyor.

Sporculuğu döneminde 100'den fazla madalya kazanan 65 yaşındaki Rosso, yaklaşık 3 yıldır Kayseri'de genç yetenekleri olimpiyatlara hazırlamak için uğraş veriyor. Rosso'nun çalıştırdığı sporcular, son iki yılda okullararası müsabakalar, yerel, ulusal ve uluslararası müsabakalarda farklı kategorilerde son 2 yılda bin 260 madalya kazandı.

Tecrübeli İtalyan antrenör Rosso, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOHM projesi için ülkesinden Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Rosso, "Türkiye'ye ilk geldiğimde buradaki şehirleri pek fazla bilmiyordum. Benim önüme seçmem için 3-4 il koydular ve federasyon başkanı, bu illerden birini seçmemi istedi. Ben de illeri bilmediğim için 'siz seçin ben oraya gideyim' dedim. Başkan daha sonra iyi ve güzel şehir diyerek beni Kayseri'ye gönderdi. Ondan sonra Kayseri'ye geldim" dedi.

Yaklaşık 60 genç yeteneği olimpiyatlara hazırladıklarını vurgulayan Rosso, "2013 yılında göreve başladığımda seviye düşüktü. Zamanla çocuklar gelişti ve antrenmanların miktarı arttı. Daha sonra grup istenilen seviyeye geldi" diye konuştu.

İtalyan antrenör, çalıştıkları sporcuları "işlenmemiş cevher" olarak niteleyerek, şunları kaydetti:

"Bu sporculardan çok ümitliyim. Türkiye'nin çok yerinde çok güzel tesisler var, bunlar yeni sporcular yetişmesi bakımından çok önemli. Yüzmenin daha çok yayılması lazım. Bunun sonucunda daha çok sporcu çıkar. Biz seçtiğimiz sporcuları en üst seviyeye çıkarmak için mücadele veriyoruz. Sporcularımızdan maksimum seviyede başarı bekliyoruz. Gelinen aşamada büyük yol kat ettik ancak daha olimpiyatlar için yolumuz uzun. Burada olimpiyatlarda yarışabilecek başarılı genç sporcular var, onlar da bu kapasiteyi görebiliyorum. Ben burada kalmak isterim, federasyon istediği sürece burada çalışmayı arzularım."

Alınan madalyaların projedeki gelişimi çok iyi gösterdiğine dikkati çeken Rosso, "İlk zamanlar çok zordu ama sonra başarılar gelmeye başladı. Şuan iyi bir takım haline geldik. Kayseri'de örnek iyi bir grup var. Sporcularımızı şampiyonlara en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


- Mantıyı çok seviyor


Rosso, Kayseri'de olmaktan çok mutlu olduğun belirterek, kente alıştığını ifade etti.

Kentteki vatandaşların sıcak olduğunu şimdiye kadar hiç sorunla karşılaşmadığını aktaran Rosso, "Kayseri'de tek başıma yaşıyorum. Burayı çok seviyorum. Benim için diğer şehirlerden daha iyi. Mantıyı çok seviyorum, çok lezzetli bir yiyecek her zaman yiyorum" diye konuştu.