İSTANBUL (AA) - Turkcell, Spor Toto Süper Lig'in iletişim sponsoru oldu ve TFF Süper Kupa'ya ismini verdi.

Şirketten yapılan açıklamada, Turkcell'in 2015-2016 sezonunda Spor Toto Süper Lig’in resmi iletişim sponsoru olduğu ve TFF Süper Kupa’ya da ismini verdiği kaydedildi.

Turkcell'in 2005-2010 yılları arasında Türk futbolunun en üst ligine ana sponsor olarak destek verdiği hatırlatılırken, "Turkcell, 5 yıl aradan sonra Süper Lig’e tekrar geri dönerek 2015-2016 sezonu itibariyle resmi iletişim sponsoru oldu. Türk futbolunun marka değerinin artması için çalışmalarını sürdüren Turkcell, bu amaç doğrultusunda TFF Süper Kupa’nın da isim sponsoru oldu. TFF Süper Kupa maçları önümüzdeki yıl itibariyle Turkcell Süper Kupa ismiyle oynanacak" denildi.

Yapılan anlaşmayla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun görüşlerine yer verildi.

Türkiye’nin önde gelen telekomünikasyon şirketi Turkcell'in, Spor Toto Süper Lig'e resmi iletişim sponsoru olarak dönüşünden büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Demirören'in, "Türkiye’de futbol ekonomisinin daha da büyümesi için yoğun çabalar gösteren federasyonumuz ve Turkcell arasındaki bu iş birliğinin, futbolumuzun marka değerine büyük katkı sağlayacağına eminim. Önümüzdeki dönem bu iş birliğinin yarattığı sinerjilerle çok kıymetli işlere imza atacağız" dediği vurgulandı.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın, uzun yıllardır futbola verdiği destekle öncü bir marka olan Turkcell'le önemli bir ortaklığa imza atıldığını belirterek, "Bu büyük iş birliği ile önümüzdeki dönemde tüm takımlara ve futbola değer katacak önemli adımlar atacağız. Önümüzdeki günlerde 'Turkcell Haftanın Maçı' organizasyonlarıyla daha keyifli bir lig için ilk adımı atıyor olacağız. Bu birlikteliğin Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun ise şu görüşleri paylaşıldı:

"Futbol, Türkiye’nin coşku kaynağı. Biz de Türkiye'nin Turkcell'i olarak bu coşkunun artması, futbolumuzun layık olduğu yere gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu amaçla Süper Lig'in resmi iletişim sponsoru olduk. Bu sponsorluğumuzun yanı sıra, önümüzdeki yıl itibariyle TFF Süper Kupa’ya da ismimizi verdik. Futbolumuzun marka değerini Avrupa’nın ve dünyanın en iyileriyle yarışacak seviyeye getirmek en büyük arzularımızdan biri."

Öte yandan, Turkcell'in son 13 yılda futbola 400 milyon lira destek verdiği vurgulandı.