İSTANBUL (AA) - Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L) play-off'larına yükselen 8 takımın başantrenörler ve oyuncuları basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısına Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, TBF Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş ve play-off'ta mücadele edecek sekiz takımın başantrenörleri ile oyuncuları katıldı.

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Harun Erdenay, TB2L'nin seviyesinin Avrupa'daki birçok birinci ligden daha iyi olduğunu vurgulayarak, "TB2L seviyesi 10-12 sene öncesinin birinci lig seviyesine doğru gidiyor. Ben de ikinci ligin bir parçası oldum. Buradaki mücadelenin ne kadar zorlu, ne kadar heyecanlı, ne kadar zevkli olduğunu gerek oyuncu gerek çok kısa bir süre antrenör olarak yaşadım. Play-off'ların muazzam bir çekişme içinde geçeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

- Sinpaş Denizli Basket

 

Sinpaş Denizli Basket Başantrenörü Okan Çevik, her takımın çok kaliteli bir performans ortaya koyduğunu belirterek, "İkinci ligde kaliteli basketbol oynanıyor. Sekiz takımın da ortaya koyduğu performansa bakarak ilk 4'ün sadece saha avantajına sahip olduğunu düşünüyorum" dedi.

Denizli ekibinin genç oyuncusu Utku Saraloğlu, sezon başında koydukları iki hedefe de ulaştıklarını aktararak, yeni hedeflerinin 5'te 5 yapıp şampiyonluğa ulaşmak olduğunu belirtti.

 

- Adanaspor

 

Son 2-3 senede play-off'lar öncesi ligdeki sıralamanın fazla bir etkisi olmadığını savunan Adanaspor Başantrenörü Cengiz Karadağ, her maçı kazanarak hedefe ulaşmaya çalışacaklarını aktardı.

Adanaspor oyuncusu Timuçin Yener de takımın zor süreçlerden geçtiğini söyleyerek "Sezon başından beri yaşadığımız bazı psikolojik problemler, bazı maddi sıkıntılar bizim sadece basketbola odaklanmamızı engelledi" diye konuştu.

 

- Sakarya Büyükşehir Belediyespor

 

Sezon başındaki hedeflerine ulaştıklarını vurgulayan Sakarya Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Mustafa Derin, "Bu hedefi gerçekleştirdiğimizi görmek bizi çok mutlu etti. Son yıllardaki en çetin mücadeleyi izliyoruz. Sakarya şehri olarak oyuncularımızla, seyircimizle play-off'ları en coşkulu şekilde geçireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor oyuncusu Onur Aksoy geçen sezon de 3. ligde Mondi Melikşah Üniversitesi ile eşleştiklerini belirterek, "İki kulüp de iki senelik kulüpler ama şu ana kadar çok iyi işler yaptılar. Seyircimizle birlikte heyecanla play-off'ları bekliyoruz" dedi.

 

- Mondi Melikşah Üniversitesi 

 

İkinci ligin yükselen kalitesine dikkati çeken Mondi Melikşah Üniversitesi Başantrenörü Doğan Deniz, "İkinci ligin en zorlu sezonuna iyi bir başlangıç yapamadık fakat sonra bir seri yakalayarak play-off'lara kaldık. Play-off'larda bizi zorlu bir seri bekliyor. Herkes kadar şansımız var" şeklinde konuştu.

Mondi Melikşah Üniversitesi oyuncusu Salih Uğraşan ise çekişmeli bir ligin ardından play-off'lara kalma başarısı gösterdiklerini hatırlatarak, bunu bir adım öteye taşıyarak 1. lige yükselmek istediklerini ifade etti.

 

- Best Balıkesir 

 

NBA ve THY Avrupa Ligi'ndeki oyun sistemlerini kendi takımına uygulamaya çalıştığını belirten Best Balıkesir Başantrenörü Hakan Yavuz, "O takımlardaki oyun sistemlerini takımıma nasıl uygularım onu düşünüyorum ve rakiplerimi incelerken onlarda da bunu görüyorum. Best Balıkesir olarak lige çıkmaya hazırız" değerlendirmesinde bulundu.

Best Balıkesir oyuncusu Serhat Büker, play-off'a kalan tüm takımları tebrik ederek, 1. lige kalmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını kaydetti.

 

- Yeşilgiresun Belediyespor

 

Yeşilgiresun Belediyespor Yardımcı Antrenörü Çağrı Demir, 2. ligde son yılların en sert mücadelesinin yaşandığını ifade ederek, "Diğer takımlardan farklı olarak biz buraya sadece takım olarak gelmedik, son dönemlerde hayal kırıklığına uğramış bir şehrin hayallerini, umutlarını getirdik. Umarım en iyi olan takım 1. lige çıkma başarısı gösterir" şeklinde konuştu.

Giresun temsilcisinin oyuncusu Tansu Aksoy, 2 senedir 1. ligin kapısından döndüklerini ancak bu sene bunu başarmayı daha çok istediklerini aktardı.

 

- TÜYAP Büyükçekmece 

 

Hedeflerinin üzerine çıktıklarını belirten TÜYAP Büyükçekmece Başantrenörü Özhan Çıvgın, "Bu kadar deneyimli antrenörlerin arasında ligin genç antrenörlerinden biri olarak burada olmak benim için büyük mutluluk. Ligde 2. senemiz, geçen sene play-off'ları son anda kaçırmıştık bu sene böyle çekişmeli bir ligi 4. bitirmek bizim için önemli bir başarı" diye konuştu

TÜYAP Büyükçekmece oyuncusu Emre Ekim, play-off'larda herkesin birbirini yenebilecek güçte olduğunu vurgulayarak, "Maçların sonuçları hep son dakikalarda belli oldu. Şimdi play-off'ların ligden daha çekişmeli geçeceğini düşünüyorum" dedi.

 

- Akhisar Belediyespor

 

Takımdaki genç oyunculara şans vererek radikal bir karar aldıklarını ifade eden Akhisar Belediyespor Başantrenörü Zafer Aktaş, "Açıkçası genç oyuncularla neler yapabileceğimizi kestiremiyordum ama çok güzel mücadele verip buraya kalma başarısı gösterdiler, hepsini kutluyorum" şeklinde görüşlerini aktardı.

Akhisar Belediyespor oyuncusu Hakan Yapar ise zorlu bir sezonu geride bıraktıklarını belirterek, "Büyük bir hikayenin sonuna geldik. Maç maç düşünüp buralara kadar geldik. Bundan sonra da güzel bir başarıya imza atmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

 

- Program

 

İki galibiyete ulaşan takımların yarı finale yükseleceği play-off çeyrek final serisinde maç programı şöyle:

15 Mayıs Cuma:

18.00 Sinpaş Denizli Basket-Adanaspor (Pamukkale Üniversitesi)

18.30 Best Balıkesir-Yeşilgiresun Belediyespor (Kurtdereli)

19.00 Sakarya Büyükşehir Belediyespor-Mondi Melikşah Üniversitesi (Sakarya Atatürk)

19.00 TÜYAP Büyükçekmece-Akhisar Belediyespor (Mimar Sinan Koleji)

 

18 Mayıs Pazartesi:

18.00 Mondi Melikşah Üniversitesi-Sakarya Büyükşehir Belediyespor (Melikşah Üniversitesi Recep Mamur)

19.00 Adanaspor-Sinpaş Denizli Basket (Menderes)

19.00 Yeşilgiresun Belediyespor-Best Balıkesir (Giresun 19 Eylül)

19.00 Akhisar Belediyespor-TÜYAP Büyükçekmece (Akhisar)