Türkiye Basketbol 3. Lig (TB3L) mücadele eden Bilecik Belediyespor, Muğla Orman’a 89-65 mağlup oldu.

Bilecik Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda oynanan TB3L 4. hafta müsabakasında Bilecik Belediyespor, Muğla Orman’a 89-65 mağlup olarak, oynadığı 4. maçını da kaybederek taraftarı üzdü.

Maça dengeli başlayan her iki takım da karşılıklı bulduğu sayılar ile birbirini yoklarken, ilk periyodu 16-21 Muğla Orman önde bitirdi. İkinci periyotta maça biraz ağırlığı koyan Muğla Orman, Hüseyin Emir Nuriler ve Feyyaz İrdel’in bulduğu sayılar ile ilk yarıyı 30-38 önde kapattı.

Üçüncü periyotta taraftarının baskısı ile biraz daha derli toplu oynayan Bilecik Belediyespor, Özer Başsezgin’in bulduğu üçlük atışlar ile aradaki farkın artmasını engelledi. Bu periyotta Özer Başsezgin’in attığı üçlüklere, Orkun Şenel ve Ahmet Demetgül ile karşılık veren Muğla Orman, üçüncü periyotu 48-57 skorla önde bitirdi. Cem Koçal üçüncü periyotun son saniyelerinde bulduğu üçlük sonrası yaptığı hareket ile Bilecikspor taraflarını tepsini aldı ve bu hareketten sonra tribünler ve saha içi bir anda karıştı. Yaptığı harekete itiraz eden ve etik bulmayan Bilecik Belediyespor Baş Antrenörü Yeşer Karabulut’un bu itirazlar sebebiyle maçın hakemi hücum faul kararı verdi. Son periyoda aldığı hücum faul ile başlayan Muğla Orman, Bilecik Belediyesporlu oyuncuların oyundan düşmesi ile oyuna iyice üstünlüğü koydu. Son periyotta Muğla Orman takımının oyuncusu Feyyaz İrdel bulduğu üçlükler ve Cem Koçal’ın muhteşem oyunu ile maçı 65-89 kazandı.

Maç sonunda görüşlerini bildiren Muğla Orman takımının Baş Antrenörü Hamdi Gürcen, sözlerine Bilecik Belediyespor’u tebrik ederek başladı. Bilecik takımının iyi bir takım olduğunu belirten Gürcen, "Biz daha iyi oynadık onlardan. Hataları daha iyi değerlendirdik. Her iki takımı da tebrik ederim ve Bilecik Belediyespor’un bundan sonraki maçlarında başarılar dilerim. Kendi takımımda ise önümüzdeki maçlara bakacağız. Daha iyi yerlere gelmek için takımın iyi çalışıyor, çalışıyoruz" dedi.

Bilecik Belediyespor Baş Antrenörü Yeşer Karabulut maç sonu basın açıklamasına gelmezken kendisini antrenör yardımcısı İsmail Aynur temsil etti. Aynur, 3 haftadır üst üste kaybettiklerini belirterek, "Evimizde kazanmak istedik yine olmadı. Toparlanma sürecindeyiz iyi basketbol oynamaya başladık. Bu oyunu daha sonra inşallah skora da yansıtacağız. Muğla Orman takımını tebrik ediyoruz. Hakemlerden biraz dertliyiz daha iyi bir maç olabilirdi. Bundan sonra daha iyi olacağız diye ümit ediyoruz" diye konuştu.