Türkiye Basketbol 3. Lig’de (TB3L) mücadele eden Bilecik Belediyespor, sezonun ilk maçında kendi seyircisi önünde Düzce Belediyespor’a 72-76 mağlup oldu.

Bilecik Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda oynanan maçta Bilecik Belediyespor kendi saha ve seyircisi önünde Düzce Belediyespor’a 72-76 mağlup oldu.

Maça dengeli başlayan iki takım ilk 2 dakikada sayı bulmadı. Bu dakikadan sonra Bilecik Belediyespor’dan Buğra Ceylan ile Düzce Belediyespor’dan Burak Sarı bulduğu sayılarla ilk periyodu 16-18 Düzce Belediyespor önde kapattı. İkinci periyoda baskılı başlayan Düzce Belediyespor farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Bu farktan sonra taraftar baskısını da arkası alan Bilecik ekibi Özer Başsezgin’in bulduğu 3’lük atışlarla aradaki farkı kapattı ve ilk yarının sonunda takımlar 33-33 beraberlik ile soyunma odasına gitti.

Üçüncü periyotta yaptığı değişikler ile iyi başlayan Düzce Belediyespor, Osman Sarıçay ve Turgay Tatlı’nın bulduğu sayılara, Emra Alkaç ve Uğru Arı ile karşılık veren Bilecik Belediyespor üçüncü periyotu 48-53 geride kapattı.

Çekişmeli geçen maçın son periyodu da başa baş bir mücadeleye sahne oldu. Yakaladığı avantajları iyi değerlendiren Düzce Belediyespor mücadeleden 72-76 galip ayrıldı.

MAÇ SONU AÇIKLAMALAR

Maç sonu Düzce Belediyespor’un ve sahanın en iyisi olan Çağlar Güller, “Öncelikle rakip takımı ve kendi takım arkadaşlarımı kutluyorum ellerine sağlık. Herkes çok iyi mücadele etti. Çok yüksekte ve çok iyi bir maçtı. Kazandığımız için çok mutluyum kendi takım arkadaşlarıma da başarılar diliyor ve çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bilecik Belediyesporlu Özer Başsezgin ise, maçı çok istediklerinin belirterek, “Kendi taraftarımızın önünde yeni sezona iyi başlamak istiyorduk. Olmadı. Daha sezonun ilk haftası yavaş yavaş her şey düzelir. Düzce Spor’a bundan sonraki maçında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.