Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun yılın son faaliyeti olan Türkiye Salon Federasyon Kupası Okçuluk yarışmaları Adana’da başladı.

Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cumhur Yavaş, Çukurova İlçesi TÜYAP Fuar Salonu’nda başlanan müsabakalara 37 ilden 107 kulüpten toplam 577 kadın ve erkek sporcu ile rekor katılım gerçekleştiğini söyledi.

Yavaş, kulüp yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen teknik toplantıda yaptığı konuşmada, jürinin Özcan Ediz, Selma Darılmaz ile Serdar Şatır’dan oluştuğunu, 80 hedef ile salonun hazırlanması ve diğer konularda hizmeti geçen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet Darılmaz ve TÜYAP çalışanlarına teşekkür etti.

Toplantıda konuşan, Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Aydın Yolaç, müsabakalarda 25 hakemin görev yapacağını belirterek, katılan takımlara başarılar diledi ve hizmeti geçenlere teşekkür etti.

“EKİBİMİZLE 24 SAAT SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE DESTEK OLACAĞIZ”

Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Kazım Tekin, okçuluk sporunda Adana’da rekor katılımdan dolayı mutlu olduğunu, ilk kez bu denli kalabalık bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “24 saat ekibimizle birlikte tüm sorunların çözümüne yardımcı olacağız. Bizlere güvenerek bu denli büyük organizasyonu kentimize veren Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, sponsorluk yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan’a teşekkürler ederiz. Bütün hedefimiz, yarışmaların sorunsuz sonuçlanması ve ekiplerin memleketlerine iyi izlenimle dönmeleridir” diye konuştu.

Toplantıda, Okçuluk Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Kadir Günay, MHK Asbaşkanı Orhan Şentürk ve Okçuluk Federasyonu Bilgi İşlem Sonuç Sistemi Sorumlusu Özal Aksu da 2015 yılı faaliyetleri ile ilgili teknik bilgiler aktardılar.

Bugün tüm takımların katılımıyla gerçekleştirilen seremonide saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Seremoniye Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Spor Şube Müdürü Kazım Tekin ve diğer yetkililer katıldı.

Yarışmalarda sıralama atışları, yarın bireysel ve takım eleme atışları, 14 Aralık Pazar günü ise final atışları gerçekleştirilecek. Yarışmalara, engelli sporcular da katılıyor.