Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun yılın son faaliyeti olan Türkiye Salon Federasyon Kupası Okçuluk Yarışmaları Adana’da devam ediyor. Karşıyaka Belediyespor Mix takımı, makaralı yayda Türkiye rekoru kırdı.

Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cumhur Yavaş, Çukurova ilçesi TÜYAP Fuar Salonu’nda devam eden ve 37 il, 107 kulüpten toplam 577 kadın ve erkek sporcu ile rekor katılım gerçekleştiği yarışmalarda makaralı yay mix yarışmalarında Türkiye rekorun kırıldığını söyledi. Yavaş, İzmir Karşıyaka Belediyespor’dan Demir Elmaağaçlı ile Ecem Cansu Coşkun’dan oluşan mix takımı 160 tam puan üzerinden 157 puan elde ederek, Türkiye rekorunun sahipleri olduklarını kaydetti.

"İLKLERİ YAŞADIK"

Daha önceki yarışmalarda da makaralı yay kategorisinde Karşıyaka Belediyespor kulübünden Demir Elmaağaçlı ile Muğla Gençlikspor’dan Yeşim Bostan’ın yeni Türkiye rekoru kırdıklarını anımsatan Yavaş, “Adana’da ilk kez gerçekleştirilen salon okçuluk yarışmalarında hem organizasyon olarak hem de rekor olarak ilkleri yaşadık. Kırılan 4 Türkiye rekoru ile Adana uğurlu geldi. Bu durum gelecek için bizleri umutlandırdı. Ayrıca Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Oyunlarında madalya şansımızın yüksek olduğunu gösterdi. Tüm sporculara, bunları yarışmalara hazırlayan antrenörlere kulüp yöneticilerine teşekkür ederiz” diye konuştu.