Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonalarında tekvando, güreş ve hokey branşlarında büyük başarılara imza attı. 

Tekvando Bayanlar Takımı Türkiye Şampiyonu Oldu 

5-7 Nisan 2013 tarihleri arasında Bartın Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Üniversitelerarası Tekvando Türkiye Şampiyonası”nda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Bayan Takımı Türkiye Şampiyonu oldu. 

84 üniversitenin katıldığı şampiyonada bireysel derecelerde Ayşe Hilal Ülkü, Nur Tatar ve Furkan Asena Aydın altın madalya alarak takım şampiyonluğunu taçlandırdılar. 

Erkek takımı ise Türkiye ikinciliği elde etti. Bireysel derecelerde Celal Keleş ve Muhammed Emin Kocaman altın madalya, Oğuz Duran Gümüş ve Ali Dikbaş bronz madalya kazandı. 

Güreş Takımı Türkiye Üçüncüsü

  3-7 Nisan 2013 tarihleri arasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde gerçekleştirilen ve 65 üniversitenin mücadele ettiği “Üniversitelerarası Güreş Türkiye Şampiyonası”nda KMÜ takımı üçüncü oldu.

  Bireysel derecelerde Serdar Böke Türkiye Şampiyonu olarak altın madalya kazanırken Abdi Zurnacı, Mikail Keser, Enes Bandırma ve Kürşat Kiraz bronz madalya elde ettiler.

Hokey Takımı Türkiye Üçüncüsü
4-7 Nisan 2013 tarihleri arasında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Üniversitelerarası Hokey Türkiye Şampiyonası”nda KMÜ üçüncülük elde etti.   


KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen: “Sporcularımızın Başarıları Bizi Gururlandırmıştır”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen KMÜ’nün sporda kazandığı başarılara ilişkin yaptığı açıklamada Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun tüm öğretim elemanları ve öğrencilerini tebrik etti. Rektör Gökmen “Üniversitemiz adına yarışan sporcularımızın gerek bireysel gerekse takım bazında elde ettikleri başarılar hepimizi gururlandırmıştır.” dedi.