Türkiye Halter Federasyonu 2015 yılı faaliyet programında yer alan Okullararası Halter Türkiye Şampiyonası 25-29 Aralık 2015 tarihleri arasında Bursa Atatürk Spor Salonunda gerçekleşti. Karaman ilinin de yer aldığı şampiyonaya 36 ilden toplam 735 sporcu katıldı.

Karaman’da halter branşının henüz yeni bir spor dalı olmasına rağmen büyük bir başarıya imza atan halterciler, azimli ve tempolu çalışmalarının meyvesini Bursa ilinde gerçekleştirilen şampiyonada aldılar. Şampiyonaya halter antrenörü Tuğba Gül nezaretinde 9 sporcu ile katılan Karaman ekibi elde ettikleri dereceler ile Karamana halter branşında bir ilk yaşatmanın mutluluğunu yaşadılar.

Zorlu ve çekişmeli geçen şampiyonada Ayşe Çakmak 44kg da Türkiye 4.’sü olurken, Senanur Coşkun 5’inci, Semanur Yıldız ve Emine Pulat 6’ıncı, Özge Yıldız 14’üncü, Arife Çakmak ve Ali Kemal Göktekin 15’inci, Tolga Sağlam 27’inci ve Yılmaz Küçükgöz 29’uncu olan sporcular oldu.

Bursa’da gerçekleştirilen şampiyonada alınan derecelerin önemini vurgulayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Sporcularımızı ve antrenörümüzü göstermiş oldukları azim ve başarıdan dolayı kutluyorum. Halter branşı Karaman’da yeni bir spor branşı olmasına rağmen sporcularımız Karaman’a yakışan bir performans sergilemiş ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir.”