Türkiye Satranç Federasyonu 2015 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası 18 Ağustos 2015 tarihinde Çanakkale SanAyi ve Ticaret Odası Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Katılımın yüksek olduğu şampiyonanın açılış törenine Çanakkale Vali Yardımcısı Adil Karataş, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı GülkızTulay, daire müdürleri,antrenör ve çok sayıda sporcu velisi katıldı.

Miller Holding sponsorluğunda Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen ve çekişmeli geçen 2015 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası şampiyonu 9 tur sonunda birinciliği paylaşarak eleme turlarında karşı karşıya gelen Gani Eren Ererdem ile Bora Özcan arasındaki mücadelede iki turda da kazanmasını bilen Karaman Belediyespor Kulübü sporcusu Ererdemoldu. Karaman adına yarışan bir diğer sporcu Sağlıkspor Kulübünden Devran Daghan ise şampiyonada onuncu olma başarısı gösterdi.

Karamanlı sporcuların elde ettikleri başarılar ile gururlandıklarını dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Karaman artık birçok spor branşında kendini kanıtlamış ve şampiyonlar çıkaran bir şehir. Çanakkale’de gerçekleştirilen şampiyonada dereceye giren ve şampiyon olan sporcularımızı göstermiş oldukları üstün başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” şeklinde konuştu.

2015 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası, 23 Ağustos 2015 tarihinde Morabbin Parkı'nda düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.