Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ikinci maçında Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Tuzlaspor, evinde karşılaştığı Sivasspor’u 3-1 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Tuzlaspor Teknik Direktörü Zafer Yiğit, iyi bir maç olduğunu belirterek, “İki ekibi de kutluyoruz. İki takım da iyi oynadı. İzleyenler keyif almıştır. Bugünkü maç için futbolcularımız elinden geleni yaptı, pozisyonları gole çevirdi. Daha fazla da atabilirdik. Önemli olan 3 puandı. Sivasspor’un da ligdeki durumunu düzeltip, çıkışa geçmesini diliyorum. Her maçı kazanmak için oynuyoruz. Önceliğimiz ligdir. Bir üst tura çıkmak istiyoruz. Çıkamazsak da lige döneceğiz. Amacımız bir üst lige çıkmak” dedi.

“HADDİMİZİ BİLİYORUZ”

Grupta bulunan Gaziantepspor hakkında da açıklamalarda bulunan Zafer Yiğit, “Bizden korkulacak bir şey yok, haddimizi biliyoruz. Rakiplerimize saygı duyuyoruz. Şu an iyi gidiyoruz. Maç kaybedeceğimiz zamanlar olacaktır. Biz herkese saygı duyuyoruz, onlar da bize duyuyor. Antep’e karşı da elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

SİVASSPOR CEPHESİ

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos ise, taraftarlardan özür dileyerek, “Tuzla takımı hak edilen bir galibiyet aldı. Saha içinde iyilerdi, iyi savaştılar. Biz üzgün ayrılıyoruz. Oynayan oyuncularımız yeterli performansı vermediği için kafamızda soru işaretleriyle gidiyoruz. Tabii ki değişiklik olacak, gidenler, gelenler olacak. Önemli olan gelecek olanların şimdikilerden daha fazla motivasyonla sahada olmaları. Kupada yaşadığımız şeyi ben daha önce hiç yaşamadım” ifadelerini kullandı.

"HERKESE OYNAMA FIRSATI VERDİK"

Sahanın sentetik olması ile ilgili gelen bir soruya ise Carlos, "Sentetik olmasıyla hiçbir alakası yok. Onlar bizden daha alışkın olsalar da bu önemli değil. Önemli olan istek, motivasyondu. Herkese oynama fırsatı verdik bu takımda. Kendileri de bize kimin oynayıp, kimin oynayamayacağını gösterdi" cevabını verdi.