İSTANBUL (AA) - Sarı-lacivertli takımın UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda yarın Braga ile yapacağı karşılaşma öncesi teknik direktör Vitor Pereira ile birlikte Ülker Stadı'ndaki basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hollandalı futbolcu Robin van Persie, Spor Toto Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere üç kupayı da almak istediklerini belirterek, "Her birini kazanmak çok zor olacaktır. Üçünü de aynı anda kazanmayı çok isterim. Lüks pozisyondayız. Mart ayına geldik, üç kupada da yolumuza devam ediyoruz. Avrupa'da böyle çok fazla takım yok" dedi.

Bulundukları pozisyondan dolayı mutlu olmaları gerektiğini kaydeden Van Persie, "Ancak hala hiçbir şey kazanmadık. Üç kupa da bizim için kıymetli olacaktır. Hangisini kazanırsak büyük onur olacaktır. Son adım her zaman zordur. Kendimizi geliştirmeye devam etmeliyiz. Son adımı atmak için çabamıza devam edelim. Kariyerimde çok fazla kupa kazanmadım. 6-7 kupa kazandım. Sezon sonunda bir kupa kazanırsak mutlu olurum, iki kupa kazanırsak harika olur, üç kupa mucize gibi bir şey olur bizim için" diye konuştu.

- "Kendimizi çok geliştirdik"

Robin van Persie, maçların kazanılması ve iyi mücadele etmek için herkesin takımda yer aldığını vurgulayarak, "Futbolcunun bireysel hedefleri de var. Tabii ki gol attığımızda, asist yaptığımızda ekstra durum oluşuyor. Bunu birlikte yapmaya çalışıyoruz. Son aylarda kendimizi çok geliştirdik" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ercan Doğan