Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor’un yeni teknik direktörü Uğur Tütüneker, Türkiye’nin her yerinde görev yapmaktan kaçınmadığını söyleyerek, "Takımda istikrarı sağlamak lazım" dedi.

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor’un yeni teknik direktörü Uğur Tütüneker, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Teknik ekibinin Süper Lig’e yabancı olmadığını ve Rize’de güzel işler başardıklarını hatırlatan Tütüneker, "Geçen sene de Konya’daydım ve orada da beraberdik. O sene biz de çıkmıştık ve devam ettik. 14. haftada ayrıldıktan sonra Rize nasip oldu. Rize’de de güzel işler olduğunu düşünüyorum. En azından ligden aldığımız bir takımı ligde bırakabildik. Başkanımızından teklif geldi. Bu göreve layık gördüler. Ben buradan başkanıma ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum" dedi.

"TÜRKİYENİN HER YERİNE GİDERİZ"

Türkiyenin her yerinde teknik direktörlük görevini yerine getirebileceğini belirten Uğur Tütüneker, "PTT Lig de olabilirdi, teklif buradan geldi. Daha önce burada ilk dönemlerde çalışmıştım. Yönetim ve başkana inandığım için burada beraber olacağız" şeklinde konuştu.

Tütüneker, Kayseri ekibini yeterince tanıdıklarını vurgulayarak, "Biz futbolun içerisinde var olduğumuz sürece Kayseri Erciyesspor hep takip ettiğimiz bir takım. PTT Lig’den beri Süper Lig’de de her takımı takip etmek zorundayız hoca olarak. Dolayısıyla bize çok yabancı değil. Oyuncuları da yabancı değil" ifadelerini kullandı.

Takımın eski teknik direktörü Bülent Korkmaz ile yakın bir dostluğu olduğunu belirten Tütüneker, "Burada bir ayrılık oldu Bülent hoca benim çok sevdiğim dostumdu. Galatasaray’da beraber oynadığım bir dostumdu. Hocalıkta bu şeyler oluyor. Herkesin başına gelebiliyor. Son zamanlarda baya bir değişim oldu. Fenerbahçe ve üst sıralardaki takımlar bunlara dahil" diye konuştu.

"DIŞARDAN AHKAM KESMEK KOLAY"

Önceden hedef belirtmenin yanlış olacağını söyleyen tecrübeli teknik adam, "İlk 3, ilk 5 gibi söylemlerde bulunmak istemiyorum. Önce bir istikrar lazım. Hemen UEFA’ya oynayacağız demekle bu işler olmuyor. Bu işler Türkiye’de bu şekilde gelişmiyor. Bu işler sabır işidir. Sistemi oturtmamız lazım takımla beraber. Başka bünyeleri de oturtmamız lazım. İstikrarı sağlamak lazım. Şu anda puan cetvelinde aşağıya yakınız. Her maçımız zor. Fenerbahçe ve Kasımpaşa ile oynayacağız. O yüzden UEFA’dan ziyade bizim oyunumuza bakmamız lazım. Kendimizi geliştirmemiz lazım. Bu istikrarı sağlarsak daha ileriye bakarız. Dışarıdan ahkam kesmek her zaman kolaydır ama içerisi farklıdır" açıklamasında bulundu.

Taraftar sayısının stadyuma göre az olduğunun altını çizen Tütüneker, “Taraftar bizi desteklemeye devam etsin. Bin 500 taraftar o stada azdır. Beklentimiz o stattaki taraftarlar 5 binlere 10 binlere çıksın. Çok güzel bir stat var. Seyircilerin de oraya gelmesi lazım diye düşünüyorum. Tabii ki bu başarıya endeksli de olabilir” dedi.

Bülent Korkmaz ayrılığı sonrasında takımı çalıştıran Mustafa Şimşek Özkeş ile çalışmalarının süreceğini ifade eden Tütüneker, "Ekibimizde Mustafa Şimşek Özkeş olacak. Mustafa Hoca benim eski arkadaşım. İsimler önemli değil, bizim beraber olmamız lazım. Her zaman istişare yapabilmemiz lazım. Zaten burada her zaman beraberiz. Rize’deki 4 kişilik kadroyla buraya geldik. 2 hoca da buradan almayı düşünüyoruz" diye konuştu.