Galatasaray Camiasının en büyük taraftar grubu ultrAslan'dan yapılan açıklamada;"ultrAslan dünya görüşü ne olursa olsun söz konusu Galatasaray olunca "Aslolan Galatasaray'dır" diyebilenlerin olşumudur." denildi.
Yapılan açıklamada Giley;
"Haziran ayından bu yana ülkemizin içinden geçtiği hassas süreç tribünlere de yansımakta ve tepkiler olağan dışı duruma gelmektedir.

Sezonun ilk maçı olan Gaziantepspor maçı ile birlikte stadımızda da protestolar oldu.

Pegasus tribününde ve diğer tribünlerde gerçekleşen bu protestoya katılmayanlar da ıslıklarla cevap verdiler..

Ancak ultrAslan’ın durduğu noktayı anlamak ve anlatmak mühimdir.

ultrAslan tribünlerinden yükselen Islık, protesto edenlerle farklı görüşte olduğu için değil siyasetin tribüne girmemesi gerektiğindendi.

Bugün bir grubun siyasi sloganlar atması, yarın farklı grupların da aynı eylemde bulunmasını getirir ki bu da ortak amacımız olan Galatasaray’dan sapıp, tamamen ayrışmaya giden bir sürece dönüşür.

Siyasetin tribüne etkisini yine sadece bu maçı izleyerek bile anlayabiliriz.

Protesto esnasında tezahüratlardan ziyade bir kargaşa hakimken özellikle ikinci yarıda tam bir bütün halinde oldukça iyi bir tribün performansı sergilenmiştir.

ultrAslan; belli bir siyasi görüşe sahip Galatasaraylıları bir araya getiren değil, Galatasaray’a hizmet eden dil-din-ırk vb. konularda hiç kimseyi kategorize etmeden herkesi kucaklayan bir oluşumdur.

Kısaca dünya görüşü ne olursa olsun söz konusu Galatasaray olunca “Aslolan Galatasaray’dır” diyebilenlerin oluşumudur.

Bu kapsamda özel hayatınızda, işte, evde arkadaş ortamlarında ve özellikle sosyal medya hesaplarınızda bu konuyu insanlara anlatıp bilinçlendirmemiz gerekmektedir." dedi.