Türkiye Atletizm Federasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile bu yıl 4. kez düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Salon Atletizm Kupası basın toplantısı yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Ataköy Atletizm Salonu’nda 18 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek olan 4. Uluslararası İstanbul Salon Atletizm Kupası öncesi basın toplantısı gerçekleştirildi. 35 ülkeden 135 sporcunun yarışacağı Uluslararası Salon Atletizm Kupası’nın TAF Ataköy Atletizm Salonu’nda yapılan basın toplantısına Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, milli atletler Yavuz Can ve Özlem Kaya, Avrupa Atletizm Birliği Başkanı Svein Arne Hansen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep katıldı. TAF Başkanı Çintımar, Uluslararası İstanbul Salon Atletizm Kupası’nda 35 ülkeden 135 derece yapmış sporcunun yarışacağını ifade ederek, “Türkiye Atletizm Federasyonu, Spor İstanbul ortaklığıyla yapılan organizasyonlardan birini daha inşallah birlikte icra edeceğiz. Bu organizasyonu da ciddi katılımlı ve bu salonda yapılan Dünya Şampiyonası sonrası en büyük organizasyon olacak. Bunu da Spor İstanbul, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Avrupa Atletizm Federasyonu himayesinde birlikte yapacağız. Spor her zaman destek veren Spor İstanbul ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Başkan Çintımar, Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı sırasında şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ileterek, Uluslararası Salon Atletizm Kupası yarışlarını 26 ülkenin atletizm federasyon başkanının izleyeceğini açıkladı.

Yavuz Can: “Ciddi güçlü rakiplerim var”

400 metre salonda Türkiye rekortmeni milli sporcu Yavuz Can ise 400 metre salon rekorunu 2016’da yapılan şampiyonada kırdığını söyleyerek, “Bu yarışta dünya salon şampiyonası için bizim son hakkımız oluyor. Onun için ciddi güçlü rakiplerim var. Güzel bir yarış olacağını düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Özlem Kaya: "İnşallah dünya barajını geçerim"

Uluslararası Salon Atletizm Kupası’nda bin 500 metrede koşacak olan milli sporcu Özlem Kaya da, “İstanbul Cup’ta bin 500 metrede dünya barajını geçmek için yarışacağım. Son kez baraj deneyeceğiz. 2017’de en iyi derecemi koşmuştum saliselerle dünya barajını kaçırmıştım. İnşallah dünya barajını geçerim. Kendi ülkemde yapıldığı için benim için çok büyük anlam ifade ediyor” diye konuştu.

Ayhan Kep: “Bu tür organizasyonların şehre değer kattığını düşünüyoruz”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep ise belediye olarak olimpik sporlar olmak üzere tüm spor branşlarına destek sağladıklarını aktararak, “Uluslararası Salon Atletizm Kupası İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak sporda marka bir şehir için bizler hem ulusal hem de uluslararası spor organizasyonlarına hem önem veriyoruz hem de çok büyük destek veriyoruz. Bu organizasyon içinde yer almaktan belediye olarak çok mutluyuz. Bu organizasyon hem İstanbul hem ülkemizin tanıtımı anlamında spor turizminin de önem arz ettiği için başta olimpik branşlar olmak üzere diğer branşların hepsine destek olduk. Destek olmaya devam ediyoruz. Vodafone İstanbul Maratonu olmak üzere çok büyük destek sağlamaktayız. Bu tür organizasyonlar hem şehrin ekonomisi ve tanıtıma değer kattığını düşünüyoruz. Uluslararası salon kupasına katılacak tüm ülke sporcularına başarılar. 35 Ülkeden 135 sporcu organizasyon katılacaktır. Londra’da dünya şampiyonu olan Ramil Guliyev de yarış günü bizimle olacaktır” açıklamasını yaptı.

Hanse: “Organizasyonun başarılı geçeceğine inanıyorum”

Avrupa Atletizm Birliği Başkanı Svein Harne Hansen ise hafta sonunun çok güzel geçeceğini ifade ederek, "Özellikle Özlem ve Yavuz’u burada görmekten mutluyum. Sanıyorum ki bu yılki en önemli hedefleri Avrupa Şampiyonası olacaktır. Özellikle İBB ve onunla çalışan Türkiye Atletizm Federasyonu’na bu organizasyon yaptığı için teşekkür ediyorum. Sanıyorum belediyenin desteği olmadan bu organizasyonu gerçekleştiremezdik. Fatih Çintımar da ileride burada daha büyük organizasyonlar yapmayı düşünüyor ve yapacaktır. Böylesine büyük bir salonda organizasyonun başarılı geçeceğine inanıyorum. Hafta sonu çok iyi geçecek. Yarışacak atletlere başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.