Karaman’da 1990 yılından bu yana bisiklet branşıyla ilgilenen ve yetiştirdiği sporcularla birçok başarıya imza atan Ünlü, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde Bayanlar Bisiklet Milli Takım antrenörlüğüne getirildi. 

“Başarılı Sporcular Yetiştireceğim”

Uzun yıllar Karaman’da yetiştirdiği başarılı sporcularla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran başarılı antrenör Ünlü, hedefinin 2020 olimpiyatlarında Türkiye’yi başarıyla temsil edecek sporcular yetiştirmek olduğunu belirtti. Uzun zamandır bisiklet sporunun içinde olduğunu belirten Ünlü;” Yaşadıklarım bana önemli tecrübeler kazandırdı. Ben de tecrübelerimi sporcularımla paylaşıp, daha donanımlı olmalarını sağlamak istiyorum. Ama ana hedefim, 2020 Olimpiyatları'nda mutlaka altın madalya kazanacak bir sporcu yetiştirebilmek” diye konuştu.

“Bisiklete Gönül Vermiş Bir Antrenör”

Antrenörlerine verilen milli görevden dolayı gurur duyduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Bisiklet antrenörümüz Barış Ünlü’nün Karaman’da bisiklet branşına sağladıkları hizmetler ve başarılarından dolayı mutluyuz ve kendisine bu konuda güveniyoruz. Antrenörümüz başarılarının meyvesini kendisine verilen milli görev ile aldığına inanıyorum ve inşallah da başarılı olacaktır. Çünkü bu sporu çok seviyor ve bisiklete gönül vermiş biri. Antrenörümüzün Karaman’da şampiyon sporcuların yetişmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum.”