Türkiye Basketbol Ligi’nin 12. haftasında oynanan ve Royal Halı Gaziantep’in kendi evinde Uşak Sportif’i 84-81 yendiği karşılaşmanın ardından her iki takımın başantrenörü dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Uşak Sportif Başantrenörü Ozan Bulkaz hakemler hakkında çok sert açıklamalarda bulunurken, Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Juric Zdovc ise psikolojilerinin bozuk olduğunu söyledi.

Hakemlerin karşılaşmadaki yönetimlerini sert bir eleştiren Uşak Sportif Başantrenörü Ozan Bulkaz, ”Öncelikle Royal Halı Gaziantep’i galibiyetinden dolayı kutluyorum. Yalnız bizler çok zor şartlarda buralara gelip mücadele ediyoruz. Çok büyük özverilerle bu işi yapıyoruz. Bizim gösterdiğimiz bu çabanın, emeğin karşılığında saha içinde hakemlerin bu emeğe saygı duymaları lazım. Bizim kadar çaba göstermeleri lazım. Sadece maçı yönetmeleri ve insanların emeğiyle oynamaması lazım. Maçı yönetmektense durumu idare eden, sahanın içinde pozisyona göre davranan hakemler bizim verdiğimiz bu mücadeleye yakışmıyor. Bu konuda hakkımızın yenildiğini düşünüyorum. Videolar izlensin. Biz de gerekli pozisyonları federasyona göndereceğiz. Kim haklı, kim haksız ortaya çıksın. Çok üzgünüz. Çünkü burada çok büyük mücadele verdik ama hakemlere yenildik. Avrupa’da maça çıkıyoruz. Adam bizim evimizde bize teknik faul çalıyor. Hiçbir şeyden etkilenmeyip gördüğünü çalıyor ama Türkiye’de nedense sürekli hakemlerin bu tür maçlarda, bir şekilde birilerini kayırma, bir şekilde dengeleme, bir şekilde pozisyona değil de insana göre davranma gibi özellikleri var. Bunlar basketbolun da önüne geçiyor. Bu gün de herkes çok net olarak bunu gördü. Söyleyecek bir şey yok. Üzgünüz” dedi.

ROYAL HALI GAZİANTEP CEPHESİ

Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Juric Zdovc ise psikolojilerinin bozuk olduğunu ifade ederek, ”Yendik ama nasıl yendiğimizi siz de gördünüz. Psikolojik problemlerimiz var. Son maçı nasıl kaybettiğimiz bizi çok etkiledi. Birçok şey yanlış gidiyor. Genelde de böyle olur. Birçok tecrübem var. Allah’a çok şükür bu sene bitti. Önümüzdeki yıl inşallah başarılı oluruz. İyi çalışıyoruz. Kolaylıkla iki maç daha alabiliriz. Daha gerçekçi olmamız lazım. Bu lig ciddi anlamda kuvvetli ve fiziksel bir lig. Savaşmamız lazım. Daha çok çalışmamız lazım. Bu psikolojiyi kırmamız lazım. Daha fazla maç kazanıp ileriye doğru daha rahat uyumamız gerek. Bu gece rahat uyuyacağız ama üst üste maç kazanıp ilerde de rahat uyumamız gerek. Avrupa’da oynamak daha iyi çünkü daha kolay ritme girebiliyorsun” dedi.