Güç Koşullardaki Bireyler Federasyonu (GÜÇKOBİR) ve Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) işbirliğiyle çocuk ve gençlerin uyuşturucu maddelerden nasıl korunacaklarının işlendiği bir panel düzenlendi.

Panelde sporun uyuşturucuyla mücadele etmede en etkili yollardan biri olduğu vurgulandı. Spor sayesinde güç koşullardan kurtulup iyi bir yaşam standardına ulaşan milli sporculardan örnekler verilerek, gençlere ilerisi için rol model portresi çizildi.

BERKSUN: “AMACIMIZ GENÇLERİMİZİN NELER YAPABİLECEKLERİNİN FARK EDİLEBİLMESİ”

Asıl önemli olanın uyuşturucuya başlamadan önce gençleri risk grubundan uzaklaştırmak olduğunu vurgulayan GÜÇKOBİR Federasyonu Başkanı Murat Berksun, "Ülkemizde uyuşturucu kullanımı 7 yaşına kadar düştü. Bizim amacımız bu çocukları uyuşturucuya başladıktan sonra bulmak değil, başlamadan önce bulup spora yönlendirmek ve disiplin kazandırmak. Etrafımızda maddi durumu yerinde olmayan birçok aile var. Bu ailelerin çocukları toplumda var olan hizmetlere ulaşamıyor ve gelişimlerine faydalı faaliyetlerde bulunamıyor. Birçoğu uyuşturucu madde kullanıyor. Biz GÜÇKOBİR olarak bu gençleri bünyemize katıyor ve hiçbir ücret talep etmeden sosyal-sportif faaliyetlere dahil ediyoruz. Amacımız profesyonel eğitmenler eşliğinde gençlerimizin neler yapabileceklerinin fark edilebilmesi" dedi.

ILICAK: "UYUŞTURUCUNUN ZARARLARINI ANLATMAYI AMAÇLIYORUZ"

DUMESF Genel Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak ise, başta gençler olmak üzere toplumun her kesimine uyuşturucunun insan vücuduna verdiği zararı anlatmayı amaçladıklarını ifade etti. Ilıcak, zor koşullarda olduğu bilinen risk altındaki çocuk ve gençlerimiz için bu kapsamda faaliyet gösteren, Güç Koşullardaki Bireyler Federasyonu ile iş birliği içinde çalışacaklarını anlattı.

Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, bu tip sivil toplum kuruluşlarına her zaman destek vereceklerini ve yapılacak çalışmalar neticesinde güzel sonuçlar alacaklarına inancının tam olduğunu belirtti.

Yoğun bir katılımın olduğu panele Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, GÜÇKOBİR Federasyonu Başkanı Murat Berksun, DUMESF Federasyonu Genel Başkanı Muzaffer Ilıcak, DUMESF Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Ahmet Kerim Kulçak, GÜÇKOBİR Federasyonu Genel Sekreteri Hakan Yıldız, Sakarya Üniversitesi Öğretim Elemanı ve GÜÇKOBİR Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Murat Sarıkabak konuşmacı olarak katıldı.