Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Karaman’da gerçekleştirilen spor organizasyonlarını yakından takip eden ve organizasyonlarda yerini alan Karaman Valisi Murat Koca, spora ve sporcuya desteklerine devam ediyor.
24-26 Haziran 2015 tarihleri arasında Türk Dili’nin Başkenti Karaman’da gerçekleştirilen “Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonasında” Karaman Valisi Murat Koca’nın Türkiye’nin farklı bölgelerinden şampiyonaya katılan sporculara göstermiş olduğu özel ilgi ve alaka şampiyonaya ayrı bir hava kattı. Şampiyonanın ilk gününden son gününe kadar sporcularda birlikte aynı heyecanı ve atmosferi yaşayan Vali Koca, yarışmaların başlangıç ve bitiş noktalarında yerini alarak şampiyonanın içinde yerini almasını bildi. Yarışmaların ikinci gününde sabah 08.00’da başlayan Master Erkekler B 70 km yarışlarda yine yerini alarak yarışmanın startını veren Vali Koca, gün sonu gerçekleştirilen ödül töreninde ise, dereceye giren başarılı sporculara ödüllerini takdim ederek, yarışlarda şanssız bir şekilde dereye giremeyen sporculara ise moral noktasında önemli katkıda bulundu.
Zorlu ve çekişmeli geçen yarışmaların son gününde ise Türkiye Bisiklet Şampiyonalarında ender görülen bir olaya imza atan Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ve İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ile birlikte başlangıç noktasında sporcuların önünde yaklaşık 3 buçuk kilometre pedal çevirerek spora verdiği önemi ve desteği bir kez daha göstermiş oldu.
Yaşanan bu güzel tablonun sporcuları motive noktasında çok önemli olduğunu belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Karaman’a geldiğimiz günden bu yana bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Karaman Valimiz Sayın Murat Koca’ya bugünde aramızda olduğu için ve bisikletçilerimize destek verdiği için bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.