Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, yapımı devam eden Vodafone Arena’da işçileri ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı. Yeni yıl dolayısıyla bir araya geldiği işçilerle selfie de çektiren Gökhan Öğüt, Beşiktaş Kulübü yönetiminin ve işçilerin özverili çalışmaları sayesinde Vodafone Arena’nın tüm zorluklara rağmen hızla yükseldiğini söyledi.

Beşiktaş ile Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza atan Vodafone Türkiye’nin CEO’su Gökhan Öğüt, yapımı devam eden ve bittiğinde Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu olacak Vodafone Arena’da işçilerin yeni yılını kutladı. İşçilerle bir araya gelen Öğüt, emek ve çabalarından ötürü teşekkür etti. Yeni yıl dolayısıyla işçilere baklava ve çikolata armağan eden Öğüt, günün anısına Vodafone Arena işçileriyle bir de selfie çektirdi. Vodafone Arena inşaatında işçilere ayrıca sıcak salep ve kestane kebap ikramı da yapıldı.

"DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİRİYORUZ"

Vodafone Arena’nın, Türkiye’nin ve İstanbul’un merkezinde, Vodafone’un dijital dönüşüm vizyonunun bir abidesi olarak yükseldiğine dikkati çeken Gökhan Öğüt, şunları söyledi:

"Vodafone Arena’da, Vodafone ve Beşiktaş markaları açısından dünyaya örnek olacak bir projeyi hayata geçiriyoruz. Yalnızca Vodafone ve Beşiktaş için değil, İstanbul ve tüm Türkiye için çok önemli ve anlamlı bir proje olduğunu düşünüyoruz. Vodafone Arena inşaatı, İstanbul’un göbeğinde, trafiğin yoğun olduğu bir bölgede, son derece zorlu koşullar altında sürdürülüyor. Diğer yandan, bulunduğu arazinin coğrafi özellikleri de inşaatın yapım hızını etkiliyor. Bütün bu zorluklarına rağmen Vodafone Arena, Beşiktaş yönetiminin ve işçilerimizin özverili çalışmaları sayesinde hızla yükseliyor. Geçtiğimiz günlerde çatı yapımına başlanmış olması da inşaat sürecindeki hızı ve kararlılığı göstermesi açısından önemli. Vodafone Türkiye olarak, Vodafone Arena’nın açılışını heyecanla bekliyoruz. Başta işçilerimiz olmak üzere, Vodafone Arena inşaatında emeği geçen herkese Vodafone Türkiye adına teşekkürü bir borç biliyor, yeni yılın işçilerimize ve Beşiktaş camiasına esenlikler getirmesini diliyorum.”

VODAFONE ARENA’YA AKILLI ÇATI

Geçen yıl 26 Aralık’ta temeli atılan Vodafone Arena’da geçtiğimiz günlerde çatı inşaatına başlandı. Türkiye’nin ilk akıllı çatısına sahip olacak Vodafone Arena, maç günlerinde taraftarlara ve ziyaretçilere 3G, 4G ve wi-fi genişbant deneyimi yaşatacak. Türkiye’de 4G lansmanı yapılmasıyla beraber tüm sistem ve ekipmanların 4G teknolojisini destekleyecek şekilde tasarlandığı Vodafone Arena’da, 375 Mbps’ye varan hızlarda 4G bağlantısı sunulacak. Buna göre, çatıya ve kapalı alanlara kurulacak, son derece yüksek veri aktarımı kapasitesine sahip antenler, Arena’da kapsama sorunu yaşanmamasını sağlayacak. 4G bağlantısı için çatıda 74 ayrı noktadan; soyunma odaları, restoranlar, asansörler ve otopark girişi gibi kapalı alanlarda ise yaklaşık 250 ayrı noktadan kapsama sağlanacak. Bunlara ek olarak, maç öncesi ve sonrasında 16 özel anten kullanımıyla ziyaretçilerin 4G deneyimi artırılacak.