Voleybol Bayanlar 1. Ligi’nde verdiği mücadelenin yanında CEV Challenge CUP’ta da Bursa’yı temsil eden Büyükşehir Belediyespor Voleybol Takımı, Dominik Cumhuriyeti’nden kadrosuna dahil ettiği iki yıldızla sözleşme imzaladı.

CEV Challenge Cup’ta Avusturyalı rakibini her iki maçta da yenerek adını üçüncü tura yazdıran Büyükşehir Belediyespor Kulübü Bayan Voleybol Takımı, bir taraftan hedef büyütürken, diğer taraftan da kadrosunu yeni isimlerle güçlendiriyor. İtalya’da düzenlenen 2014 Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda beşinci sırayı alan ve geçtiğimiz hafta Meksika’da düzenlenen Central American-Caribbean Oyunları voleybol dalında şampiyon olan Dominik Cumhuriyeti’nin iki yıldız smaçörü Prisilla Rivera ve Yonkaira Pena, Büyükşehir ekibine dahil oldu. Lokomotiv Baku, Igtisadci Baku, Pinkin ve Murcia formaları giyen 1.86 boyunda ve 30 yaşındaki Prisilla Rivera ile Toray Arrows, USMP ve Mirador formalarını giyen 1.87 boyunda ve 21 yaşındaki Yonkaira Pena, kendilerine Büyükşehirli yapan sözleşmeye imza attı.

İmza töreninde konuşan Büyükşehir Belediyespor Kulübü Voleybol Şube Sorumlusu Taha Aydın, “Hızla gelişen ve iyi gittiğimiz voleybol branşımızda hem CEV CUP’ta hem de ligimizde daha da başarılı olabilmek için iki çok iyi oyuncuyu bünyemize kattık. Sezon başında en az üçüncülüğü hedef koymuştuk, şampiyon da olabiliriz. İnşallah Avrupa’da da iyi başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum. İki oyuncumuzun da bizlere çok iyi katkılar koyacaklarına inanıyorum. Hem Bursa’mıza hem de voleybol camiamıza hayırlı olsun” dedi.

İki tane dünya yıldızını kadroya dahil ettiklerini ifade eden Voleybol Koordinatörü Ersin Yılmaz da, “Bu sene bir yapılanma içerisine gitmiştik, gelen yerli oyuncularımızın hızla yükselen form grafikleri var. Türkiye Voleybol ligindeki her takım gerçekten iyi, ligimizde çok iyi oyuncular var. Her takımın yükselen form grafiği var. Bizler de bu ligin içinde en iyilerin içinde kendimizi üst sıralarda yer bulabilmek için bu iki dünya yıldızını kadromuza kattık. İnşallah tüm voleybol severlere Bursa Büyükşehir Belediyespor olarak çok keyifli maçlar izleteceğiz” diye konuştu.

Dominik Milli Takımı’nda da beraber oynayan Pena ve Riveira ise Bursa ve Bursa Büyükşehir Belediyespor hakkında çok güzel haberler duyduklarını belirtti. Büyükşehir’in yeni yıldızları, “Türkiye’deki lig zaten en üst seviyede oynanıyor. Bütün oyuncular burada oynamak isterler. Bursa ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü hakkında çok güzel şeyler duyduk. Zaten geldiğimizde de çok güzel karşılandık, burada takım arkadaşlarımızla beraber çok iyi işler başaracağımıza inanıyoruz” dedi.