Türkiye Voleybol Federasyonu Kadınlar 2. Lig A Grubu temsilcisi Seramiksan, Spor 31 Ocak’ta sonlanacak ara transfer dönemi öncesi Çanakkale Belediyespor’dan deneyimli oyuncu Aslı Köprülü’yü renklerine bağladı.

Kariyerinde 79 kez çeşitli kategorilerde ay-yıldızlı milli formayı giyen ve 9 sene 1. lig takımlarında boy gösteren Aslı Köprülü’nün Seramiksan’a transfer olması voleybol camiasında geniş yankı uyandırdı.

Profesyonel kariyerine Karşıyaka’da başlayan ve daha sonra Bursa Nilüfer Belediye, Ereğli Belediye, TED Ankara Kolejliler, Beşiktaş, Halkbank ve en sonda 1. lig temsilcisi Çanakkale Belediye formaları giyen Köprülü, sponsor firma Seramiksan idari binasında kendini mavi-beyazlı yapan imzayı attı. Kariyerinde sayısız başarılara imza atan 28 yaşındaki Aslı Köprülü pasör çaprazı pozisyonunda görev yapıyor. İmza töreninde hazır bulunan Seramiksan Spor Kulübü Asbaşkanı Burak Ersoy, "Aslı kendini ispatlamış, kariyerini önemli takımlarda sürdürmüş bir isim. Hedeflerimiz doğrultusunda takımımıza katkı sağlayacağına inancımız tam" dedi.

Uzun yıllar 1. ligde oynayan ve Seramiksan ile birlikte 2. lig farklı bir deneyim olacağını belirten Aslı Köprülü, takımın var olan hedeflerine katkı sağlamak için var gücüyle mücadele edeceğini belirtti. Seramiksan ailesinin bir parçası olmaya geldiğini ifade eden Köprülü, "Voleybola Karşıyaka’da başladım ve İsmail Yengil ile Karşıyaka’da çalıştım. Pasör çaprazı pozisyonunda görev yapıyorum ancak diğer pozisyonları da görev yaptığım takımlarda zaman zaman oynadım. Burada Turgutlu’da olmaktan mutluyum. Takımda tanıdığım, birlikte ve karşılıklı oynadığım isimler var. Seramiksan’ın hedeflerini biliyorum ve bu takıma katkı sağlamaya geldim" şeklinde konuştu.

Yeni takımıyla antrenmana çıkmadığı belirten Aslı Köprülü’nün lisansının yetişmesi halinde hafta sonu oynanacak Işıkkent maçında görev yapması bekleniyor.