Geçtiğimiz sezon devre arasında Trabzonspor’dan Bursaspor’a geri dönen Volkan Şen, bu sezon çıktığı 16 maçta 6 gol 5 asistlik performansıyla kariyerinin en iyi sezonuna imza atıyor.

Yeşil-beyazlı ekipte kaptanlık pazubandının sahibi olan Volkan Şen, teknik direktör Şenol Güneş ile birlikte adeta yeniden doğdu. Son olarak Samsun deplasmanında yaptığı asistle kritik bir golün altına imza atan tecrübeli oyuncu, şimdiden Bursaspor’la şampiyonluk yaşadığı yılda attığı gol sayısına ulaştı. Yeşil-beyazlı ekibin şampiyon olduğu sezonda 6 gol atıp 9 asiste adını yazdıran yetenekli oyuncu, kariyerinin en iyi ikinci asist sayısına da bu sezon oynadığı 16 maçta ulaşmayı başardı. Ziraat Türkiye Kupası C Grubu’nda oynanan Centone Karagümrük maçında takımına beraberliği getiren golü atan 16 numaralı oyuncu, Samsunspor maçında da yaptığı asistle Bursaspor’un grupta ikinci sıraya yükselmesinde büyük pay sahibi oldu.

4 YIL SONRA MİLLİ FORMA

Son olarak 2010 yılının Mayıs ayında Çek Cumhuriyeti ile oynanan maçta milli formayı giyen Volkan Şen, bu sezon 4 yıl aradan sonra tekrar A Milli Takım’a çağrıldı. Brezilya ile oynanan özel maçta oyuna sonradan dahil olarak milli takım hasretine son veren yetenekli oyuncu, 2015 Avrupa Kupası Elemeleri’nde Kazakistan karşısında forma giyerek ilk resmi milli maçına da çıkmış oldu. Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Sivasspor’la oynanan maçta kaydettiği golle taraflı tarafsız tüm sporseverleri etkilemeyi başaran yeşil-beyazlı takımın kaptanı, Bursaspor formasıyla bugüne kadar çıktığı 162 maçta 19 gol atıp 30 asist yaptı.