Edirne’de Mimar Sinan Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 3. Açık Balkan Wushu Şampiyonası 8 farklı ülkeden yaklaşık 420 sporcunun şampiyonluk mücadelesine sahne oldu. Katılımın yoğun olduğu şampiyonada 4 kategoride gerçekleşirken, sporcular Wushu’nun iki dalı olan Sanda ve Taolu tekniklerini sergiledi. Karaman’ın başarılı sporcularından Bilal Ertuğrul Teber’in de yer aldığı şampiyonada kıran kırana geçen müsabakalar wushu severlere heyecan dolu anlar yaşattı. Rakipleri karşısında gösterdiği performansla takdir toplayan Teber, bronz madalya kazanarak Balkan üçüncüsü oldu.
Teber’in rakipleri karşısında iyi performans gösterdiğini belirten wushu antrenörü Kadir Sefa Bayraktar,” Başarılı sporcumuz Bilal Ertuğrul Teber ile birlikte güzel bir çalışma dönemi geçirdik. Şampiyonada elinden gelen her şeyin en iyisini yapmaya çalışan sporcumuz bronz madalya kazanarak ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştı. Buradan aldığımız sonuçla ve tecrübeyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah diğer şampiyonlarda daha güzel sonuçlar alarak çalışmalarımızın karşılığını alacağız. Sporcumuzu tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
Wushu’da başarı grafiğinin her geçen gün yükselmeye devam ettiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Öncelikle mücadeleleriyle ülkemizi en iyi şekilde temsil eden tüm sporcularımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Edirne’de yapılan 3. Açık Balkan Şampiyonasında elde ettiği dereceyle bizleri gururlandıran başarılı sporcumuzu kutluyor, kariyerinin ilerleyen dönemlerinde bu güzel başarıları sık sık tekrarlamasını ümit ediyorum. Daha önce Sanda kategorisinde Türkiye 3.’lüğü bulunan başarılı sporcumuz buradan aldığı sonuçla başarılarına bir yenisini daha ekledi. Ülkemize madalyalar kazandıracak sporcularımızın yetişmesinde emek harcayan antrenörlerimize ve azimle çalışan sporcularımıza tekrar teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum.”