Başkanlığını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un yaptığı Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’nin ilk encümen toplantısı, bu yıl 656.’sı gerçekleştirilen Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde Edirne Belediyesi’nde yapıldı. Başkan Uğur, seyir zevki yüksek güreşler için bazı standartların getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde de yer aldı. Pazar günü gerçekleştirilen final güreşleri öncesinde Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’nin de ilk encümen toplantısı, Edip Uğur başkanlığında Edirne Belediyesi’nde gerçekleştirildi. Encümen toplantısına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve üyeler katıldı.

Uğur: "Güçlü ve saygın bir yapı"

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılacak pehlivanlar için belli standartlar getirilmesi gerektiğini belirten Başkan Ahmet Edip Uğur, birlik olarak yağlı güreşin gelişimine katkı sunacak projeler hazırlamaya başladıklarını ifade etti. Yağlı güreşi dünya standartlarına yükseltme noktasında ihtiyaç ve sorunları saptayarak güreşte kaliteyi yükseltmeyi amaçladıklarını ifade eden Başkan Uğur, "İstiyoruz ki sporumuz ve kültürel mirasımız yağlı güreşi, ulusal ve uluslararası düzeyde yaşatmak ve geliştirmek için çalışan güçlü ve saygın bir yapı oluşturalım" dedi.

"Güreşte de kurallar olmalı"

Kırkpınar’da güreşen pehlivan sayısının fazla olduğunu da kaydeden Ahmet Edip Uğur, seyir zevki yüksek güreşler için bazı standartların getirilmesi gerektiğini kaydederek, "Zembilini eline alan ’ben geldim, güreşiyorum’ demesin. Nasıl futbol, basketbol, voleybol gibi sporlarda kurallar varsa güreşte de böyle olmalı. Bu kuralları da koymamız lazım. İşte biz birlik olarak bunu gerçekleştirmek için belediye başkanı arkadaşlarımızla çaba sarf ediyoruz. Gerekli kurallar konacak ve herkes buna uyacak" şeklinde konuştu.

Yağlı güreşe yoğun ilgi olduğunu da dile getiren Uğur, sözlerini şöyle tamamladı:

"Görüyoruz ki futbol maçlarında seyirci yok. Ama bir yağlı güreş olduğunda on binlerce insan güreşe koşuyor. Demek bir talep ve sevgi var. İşte biz bunu kaliteli hale getirmeliyiz. Birliğimizin kuruluş amacı bu."