Yalova tarihinin ilk ve tek yarı olimpik yüzme havuzu tamamlandı. 3 milyon 928 bin TL’ye mal olan tesis önümüzdeki günlerde açılacak.

Yalova tarihinin en büyük spor yatırımlarından olan ilk ve tek yarı olimpik yüzme havuzuna test suyu alınmaya başladı. Yüzde 98 oranında tamamlanan tesis 3 milyon 928 TL’ye mal oldu. Önümüzdeki günlerde geçici kabulü yapılacak olan tesis basın mensuplarına gezdirildi. Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin kaplan ile eski Gençlik ve Spor İl Müdürü ve şu anki Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete basın toplantısı düzenledi. Kaplan tesisle ilgili bilgi verdi. Kaplan, "Yalova’mızın uzun yıllardır beklentisi olan yarı olimpik yüzme havuzunun test suyunu doldurduk. En kısa sürede geçici kabulünü de yapacağız. 3 milyon 928 bin TL’ye ihale edilen havuzumuzun yüzde 98’i tamamlandı. Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu 4 bin 860 metrekarelik alana kuruldu. 64X45 mimari boyutlarındaki havuzun yüzme alanının yanı sıra kondisyon, sauna, engelliler için asansör ve tuvaletlerde tesiste yer alıyor. İl Gençlik Merkezi, Altınova Gençlik Merkezi, Altınova Spor Salonu, Çınarcık Spor Salonu’nu da en kısa sürede bitirip Yalova gençliğinin hizmetine açacağız. 105 bin nüfuslu Yalova’mızda toplam 8 yatırımdı bunların3 tanesinin geçici kabulleri yapıldı. diğer 5 yatırımı da en kısa sürede teslim alacağız" dedi.

Yalova’da AK Parti İktidarı sırasında çok önemli yatırımlar yapıldığını dile getiren Milletvekili Temel Coşkun ise, "Yalova’mızda 8 tane önemli tesisin çalışmaları devam etti. Bunlar gençlik merkezleri, spor salonlarından oluşan tesisiler. Şimdide Yalova Yüzme Havuzu tamamlandı. Bu Yüzme havuzunun resmi açılış törenini de yine Spor Bakanımızın iştirakiyle yapacağız. AK Parti döneminde ilimize hangi yatırımların yapıldığını halkımız çok iyi görüyor ve takip ediyor. Spordan, sağlığa, eğitime kadar her alanda önemli yatırımlarımız var. Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün sadece proje maliyeti 24 milyon TL olan Yalova’ya ayrılan bir payı var. Şu an için bu paydan sözleşme bedeli 18 milyon TL, gelen ödenek 6 milyon TL, yapılan harcama ise 5 milyon TL. Ben bir şeyi iddia ile ve inanarak söylüyorum; Yalova emsalleri arasında en fazla yatırımı alan ildir. Bu ilin ve insanımızın nerede ne ihtiyacı varsa anında çözüyoruz. Ertelemiyor ve ötelemiyoruz. Durmak yok koşmaya devam diyoruz. Bu hızla da devam edeceğiz. Şu anda Armutlu hariç tüm ilçelerde spor salonu var. Armutluda da en kısa sürede yapılacak. Devletimiz insanımıza hizmeti doğrultusunda hiç bir şeyden kaçınmıyor. Devlet milleti için var. İlimizde güzel hizmetler yapılıyor. 2015 yılında da çok önemli yatırımların planlamaları yapıldı. Bunları da önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız. Bu ilin ne alanda ne gibi ihtiyacı varsa biz bunları takip ediyoruz. Ödenekleri dahi hazır bu yatırımların. Artık devir değişti. Vatandaş verilen sözün hesabını soruyor. Ama bazen yapılan yatırımlar korunmuyor, verimli kullanılmıyor. Bu da bizi üzüyor. Biz her isteneni yapmaya özen gösteriyoruz, fakat bazen oralarda hayvanların otladığını görünce üzülüyoruz. İnsanlarımız kendi hizmetlerine sunulan bu tesisleri de daha fazla sahiplenmelidirler" dedi.

Eğitim alanında da 2 yeni okulun müjdesini veren Coşkun, "Eğitimde de yatırımlar sürüyor. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ilimize geldiğinde söz verdiği bir lise vardı. Biraz uzadı falan ama peşini bırakmadık ve şu anda Kadıköy’de hafriyat çalışmaları başladı. Adı Meslek Teknik Lisesi olacak güzel bir okul yapılıyor orada. Yenilenmedik okulumuz kalmadı. Önümüzdeki günlerde İmam Hatip Lisemizin temelini de törenle atacağız" diye konuştu.

AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ise, "CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce her seferinde Yalova’nın ödediği vergiden daha az yatırım aldığını iddia ediyor. Zaten ülkede ödenen vergilerin sadece yüzde 20’lik bölümü yatırımlara ayrılıyor. Diğerleri cari giderler ve diğer giderlere ayrılıyor. Yalova’da da ödenen verginin yüzde 20’si yatırım olarak Yalova’ya aktarılıyor. Yani Yalova ödediği vergiden yatırım payını eksiksiz alıyor" dedi.