Spor Toto Süper Lig’in iki yıldız ismi Oscar Cardozo ve Burak Yılmaz, Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasında takımları adına kozlarını paylaşacaklar.

Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında Türk Telekom Arena’da Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanacak olan müsabaka iki yıldız isim Cardozo ve Burak’ın kozlarının paylaşmasına sahne olacak. Trabzonspor’a bu sezon transfer olan Paraguay’lı yıldız Oscar Cardozo, teknik direktör Ersun Yanal’ın sahadaki en büyük kozlarından biri olacak.

Ligde 5 golü bulunan Cardozo’yu sıkça topla buluşturarak bordo-mavili takıma 3 puanı getirecek sonucu almayı planlayan Yanal, sarı-kırmızılı takımın en büyük gol silahlarından biri olan Burak Yılmaz’a da özel önlem alacak.

TRABZONSPOR İSTANBUL’DA YENİ BİR SAYFA AÇMAK İSTİYOR

Teknik direktör Vahid Halilhodzic ve ekibi yönetiminde çıktığı 9 lig maçında sadece 2 galibiyet alarak tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan Trabzonspor, yeni hocası Ersun Yanal ile yeni bir sayfa açmaya hedefliyor. Türk Telekom Arena’da Galatasaray ile karşılaşacak olan bordo-mavililerde, ülkelerinin milli takımlarında bulunan Bosingwa, Belkalem, Medjani, Papadapoulos, Waris ve Yatabare dün akşam İstanbul’da takıma katıldı. Bu oyuncularla ilk kez görüşen Yanal, toplantıda yabancı oyuncularla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

945 GÜNLÜK HASRET

Trabzonspor ayrıca, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı süren 945 günlük derbi hasretini de bitirmek istiyor. 3 ekip ile oynadığı son 18 maçta galip gelemeyen bordo-mavililer, söz konusu takımlar karşısındaki kötü gidişatına yarın oynayacağı Galatasaray maçıyla ’dur’ demek istiyor.

SALİH DURSUN: "KANIMIN SON DAMLASINA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM"

Galatasaray’dan, Trabzonspor’a kiralık olarak gelen Salih Dursun, yarınki karşılaşmada kanının son damlasına kadar mücadele edeceğini belirterek, "Zor bir maç olacak ama takım olarak iyi hazırlandık. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. 3 puanı alıp taraftarımızı da mutlu etmek istiyoruz. Ben kanımın son damlasına kadar mücadelemi edeceğim. Trabzonspor’dan Galatasaray’a gitseydim de aynı düşünürdüm. Profesyonel bir futbolcuyum ve yarın kazanmak için her şeyimizi ortaya koyacağız" diye konuştu.

BELKALEM CEZALI

Trabzonspor’da savunmanın önemli isimlerinden Cezayirli oyuncu Essaid Belkalem, cezası sebebiyle Galatasaray maçında forma giyemeyecek. Torku Konyaspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen oyuncunun yerine Mustafa Akbaş’ın savunmada görev yapması bekleniyor.