Spor Toto Süper Lig’de sıkıntılı günler geçiren Trabzonspor’da, 1,5 yıllık sözleşme imzalanan teknik direktör Ersun Yanal’ı kritik günler bekliyor.

Teknik direktör Ersun Yanal ile yeni bir sayfa açan Trabzonspor’u önümüzdeki günlerde zorlu bir süreç bekliyor. Ligde oynadığı 9 maçta 2 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 6 beraberlik alarak 12 puan ile 10. sırada bulanan bordo-mavililer, teknik direktör Vahid Halilhodzic’in gönderilmesinin ardından 1,5 yıllık sözleşme imzaladığı yeni teknik direktör Ersun Yanal ile ligin zirvesine doğru tırmanmanın planlarını yapıyor. Bordo-mavili kulüple sözleşme imzaladıktan sonra hemen çalışmalara başlayan Yanal’ı ise Trabzonspor’un başında kritik bir süreç bekliyor.

YANAL VE ÖĞRENCİLERİ 38 GÜNDE 11 MAÇ YAPACAK

Lige verilen milli arada takım toparlama adına çalışmalara başlayan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ilk resmi maçına TT Arena’da Galatasaray’a karşı 22 Kasım Cumartesi günü oynayacak, bordo-mavililerin ligdeki kaderini şekillendirmesi beklenen müsabaka sonrası Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligine dönecek. 27 Kasım Perşembe günü Metalist Kharkiv ile karşılaşacak olan Karadeniz ekibi bu maçta ise Avrupa’daki yol haritasını şekillendirecek. Bu maç sonrası tekrar lige dönecek olan Trabzonspor, sahasında Gençlerbirliği’ni konuk edecek. Bu maçın ardından B Grubu’nda Ziraat Türkiye Kupası’nda ise deplasmanda Keçiörengücü ile 2 - 3 - 4 Aralık tarihlerinin birinde karşılaşacak olan Trabzonspor, 7 Aralık da ise Beşiktaş ile deplasmanda önemli bir müsabakaya çıkacak.

11 Aralık’ta yüzünü tekrar Avrupa çevirecek olan Trabzonspor, Legia Warszawa ile deplasmanda oynayacak. Bu maçın ardından 15 Aralık’ta Çaykur Rizespor ile ligde karşılaşacak olan Trabzonspor, 16-17-18 Aralık tarihleri arasında ise Akhisar Belediyespor’u Ziraat Türkiye Kupasın’da evinde konuk edecek. 21 Aralık’ta ise deplasmanda Bursaspor’a konuk olacak olan Trabzonspor, evinde kupada Manisaspor’u ağırlayacak. 29 Aralık’ta ise Eskişehirspor’u evinde ağırlayacak.

HEDEF 5 MAÇTA 15 PUAN

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bordo-mavili takımın sıkıntılı süreçten çıkarmanın formülü olarak 5 maçta 15 puan hedefi koydu. Galatasaray maçından mutlak galibiyetle ayrılmayı kafasına koyan tecrübeli teknik adam, Avrupa’da ise Ukrayna temsilciyle evinde oynayacağı maçı kazanarak Avrupa’da bir üst turun vizesini garantilemek istiyor. Evinde Gençlerbirliği maçını kazanıp hanesine 3 puan yazdırmayı planlayan Trabzonspor, ligde üst basamaklara doğru tırmanışa geçmek isterken, Ziraat Türkiye Kupası’nda deplasmanda oynayacağı Keçiörengücü ve ligde oynayacağı Beşiktaş maçlarını kazanarak şampiyonluk yarışı için iddialı konuma gelmek istiyor.

YANAL, 1 AYLIK PROGRAMI HAZIRLADI

Teknik direktör Ersun Yanal, Trabzonspor’da yoğun bir maç trafiğini hesap ederek takımın 1 aylık çalışma programını da ayarladı. Bordo-mavili takımın yeni hocası Aralık ayı sonuna kadar ortalama 3 günde bir maça çıkacak olmaları nedeniyle aylık programı tüm profesyonellere ve futbolculara iletti. Takıma oynatacağı sistemi üzerinde çalışmalara başlayan Yanal’ın, antrenmanlardan geri kalan bölümü ise kendisine tahsis edilen ofisinde geçireceği öğrenildi.

YANAL’IN GELİŞİ TAKIMA OLUMLU YANSIDI

Ayağının tozuyla ilk antrenmanına çıkan Yanal’ın, futbolcularıyla birlikte verdiği ilk görüntüler kamuoyuna olumlu yansıdı. Oyuncularıyla tanışan Ersun Yanal’ın, gerçekleştirilen ilk çalışma öncesi kısa bir konuşma yaptığı ve bu konuşmada, "Hepiniz ayrı ayrı değerlere sahip olduğunuz için buradasınız. Büyük bir aile olacağız ve yeniden Trabzonspor’u hak ettiği yerlere hep birlikte taşıyacağız. Bunun için tüm imkanlarımız var” dediği öğrenildi.