KIRŞEHİR (AA) - Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp, Kırşehir'de "Yaşayan Hazineler Gençlik Sohbetleri"nde gençlerle buluştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından Ahi Evran Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte gençlerle bir araya gelen Kayaalp ve Akgül, başarıya giden yoldaki tecrübelerini paylaştı.

Spora güreşçi babası sayesinde başladığını anlatan Akgül, ilk derecesini 2009 yılında aldığını, kamplara gitmeye başlayınca güreşe daha çok önem verdiğini söyledi.

Eğitimde de başarılı olduğunu ve üniversite sınavlarının sözel bölümünde Sivas birincisi olarak Türkçe öğretmenliğini kazandığını belirten Akgül, eğitimle güreşi bir arada götürmekte zorlandığını, bir süre ara verdikten sonra beden eğitimi öğretmenliğine geçiş yaptığını anlattı.

Hedefine odaklandığında ve disiplinli çalıştığında başarıların arka arkaya geldiğini vurgulayan Akgül, "İki defa dünya şampiyonu oldum. Bu bir rekor. Serbest güreşte bütün rekorlarımı elime almak istiyorum. Memleketime bütün rekorları getirmeye çalışacağım" dedi.

 

- Rıza Kayaalp: "Hedefim bu işi bırakana kadar zirvede olmak"

 

Rıza Kayaalp de 6-7 yaşlarından itibaren güreşçi olmayı hayal ettiğini, bu sporu ailesi sayesinde sevdiğini belirtti.

Kilosu nedeniyle küçükken kendisine hep "pehlivan" diye hitap edildiğini ve bayramlarda 3-4 kişiyle güreştirildiğini anlatan Kayaalp, bu sporda başarılı olmasında ilkokul öğretmeninin de büyük katkısı olduğuna işaret etti.

Kayaalp, şunları kaydetti:

"İsmim Rıza ama bana hep küçüklüğümden beri 'pehlivan' dediler. Beni zorla pehlivan yaptılar. Yaşıtlarıma göre biraz iri yapılı çocuktum. Ondan dolayı bana 'pehlivan' diye seslenirlerdi. Bayramlarda, milli günlerde bir araya gelince 3-4 kişiye karşı tek başıma güreştirirlerdi. İlkokul öğretmenim de bu konuda beni desteklemiştir. 'Fiziki yapın uygun, çok da istiyorsun' diye desteklerdi."

Bu başarıları elde etmek için çok emek harcadığını ve ter döktüğünü belirten Kayaalp, "Hedefimizi iyi belirledik. Sosyal yaşantımıza dikkat ettik. Hocalarımızı dinledik. Bu başarıları elde ettik. Elde etmeye de devam ediyoruz. Hedefim bu işi bırakana kadar zirvede olmak. Her sene Avrupa ve dünyada madalyalar kazanabilmek. Bunu da başaracağıma inanıyorum. Bu işi bırakana kadar hedefimiz şampiyon olmak" diye konuştu.

Ahi Televizyonu Haber Müdürü Murat Aydemir'in moderatörlüğündeki etkinliğe, KYK Kırşehir İl Müdürü Faruk Şahin ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Konuşmaların ardından öğrenciler sporculara çeşitli sorular yöneltti.