SİVAS (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un kalecisi Korcan Çelikay, yeni sezonda çok farklı bir Sivasspor'un sahada olacağını belirtti.

Kırmızı-beyazlı ekiple sözleşmesini 3 yıl daha uzatan Korcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geride kalan sezonu istemedikleri bir yerde tamamladıkları için üzgün olduğunu söyledi.

Sivasspor'un 2013-2014 sezonunu 5. sırada bitirdiğini anımsatan Korcan, geride kalan sezonda da aynı başarıyı yakalama umuduyla lige başladıklarını ancak şanssızlıklar yaşadıklarını ifade etti.

Bu başarısızlığın stresini ve üzüntüsünü tüm camianın yaşadığını vurgulayan 27 yaşındaki kaleci, "Geçen sene konum olarak kötü bir yerdeydik ve tek hedefimiz biran önce bulunduğumuz yerden kurtulmaktı. Bunu başardık ama ligi arzu ettiğimiz sıralarda bitiremedik" dedi.

 

- Yeni sezondan umutlu

Medicana Sivasspor'un güçlü bir takım olduğuna dikkati çeken Korcan, yeni sezonda taraftara bambaşka bir takım izlettireceklerini ifade etti. 

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın başarılı bir futbolculuk kariyerine sahip olduğunu anımsatan kırmızı-beyazlı file bekçisi, şunları kaydetti:

"Yeni sezonda her şeyin daha farklı olacağını düşünüyorum, daha önce bunu yaptık ve başardık. Daha iyi şeyler başarmak için uğraşacağız. Takıma yeni arkadaşlarımız katılacak ve belki takımdan ayrılacak arkadaşlarımız olacak. Sonuçta biz iyi bir takım olacağız ve Sivasspor'un başarısı için herkes elinden geleni yapacak. Amacımız tabi ki de ligde üst sıralara oynamak olacak. Bu sezon gibi 'alt sıralardan kurtulalım, barajı aşalım' gibi cümleler kullanmayacağız. Hedefimiz hep ligin üst sıraları olacak. Lige iyi başlayıp, iyi devam etmek istiyoruz. Yeni sezonda da takım olarak iyi bir arkadaşlık ortamı olacağını düşünüyorum. Umarım her şey istediğimiz gibi olur."

Sergen Yalçın'ın, geride kalan sezonun ortalarına doğru Sivasspor'un başına geldiğini hatırlatan Korcan Çelikay, genç çalıştırıcının geride kalan süreçte  takımı daha iyi tanıdığını anlattı.

Yalçın'ın  takıma uyum sağladığını aktaran Korcan, "Bu sezon yukarılara oynayan bir takım olacağımız için Sergen hoca da birtakım değişiklikler yapacaktır. Takımı ona göre motive edecektir. Sergen hoca disiplinli ve hiçbir şeyden taviz vermez, sıkı çalışacağız ve iyi şeyler olacaktır" diye konuştu.

- "Taraftarımıza farklı bir sezon yaşatmak istiyoruz"

Korcan, yeni sezonda taraftardan takımlarına destek olmalarını isteyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Taraftarımıza farklı bir sezon yaşatmak istiyoruz ama onlar da bize farklı bir sezon yaşatsınlar. Yeni stadımız da yapılıyor, taraftarımız desteklerini artırsın. Taraftarımız maçlarda bizi yalnız bırakmasın ve destek versin. Sadece Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarında ki gibi değil, her maçta o yoğunluğu görelim. Çünkü hakikaten kötü başladığımız maçlar oluyor ama taraftarın coşkusu bizi kendimize getiriyor."