SİVAS (AA) - SERHAT ZAFER / HALİFE YALÇINKAYA - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un orta saha oyuncusu Yiğit İncedemir, yöneticiler, teknik heyet ve takım olarak ligde kalacaklarına inandıklarını söyledi.

Kırmızı-beyazlı ekibin sezon başında Kardemir Karabükspor'dan kadrosuna kattığı 31 yaşındaki tecrübeli oyuncu Yiğit, ligin 25. haftasında Kasımpaşa karşısında takıma 3 puan getiren golü atmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ligde son olarak 2013-2014 sezonun 32. haftasında Kardemir Karabükspor ile Torku Konyaspor filelerini havalandıran Yiğit, Kasımpaşa'ya attığı golle ligde 682 sonra golle tanıştı.

Yiğit İncedemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kasımpaşa'yı yenerek moral bulduklarını ifade etti.

Sivasspor forması altında 14 maça çıktığını ve ilk gol sevincini Kasımpaşa karşısında yaşadığını aktaran Yiğit, "Sahamızda oynayacağımız maçlar çok önemliydi. Bunun bilincinde maça çıktık ve elimizden geleni yaptık, çok iyi mücadele sergiledik. Maçın 1-0 değil, 5-0 olması gerekiyordu, çok pozisyon kaçırdık ama yenmek önemliydi ve bunu da gerçekleştirdik" dedi.

- "Ligde kalacağız"

Medicana Sivasspor'u hak ettiği yere taşımak için takımdaki herkesin elinden gelen gayreti gösterdiğine inandığını dile getiren Yiğit İncedemir, şunları kaydetti

"İnşallah Sivasspor'u layık olduğu yere çıkartacağız. Çok iyi bir takımız, buralarda olmamamız gerekiyor. Bazı olumsuzluklardan dolayı verdiğimiz kötü maçlar var. Bunlardan dolayı bu duruma düştük. İnşallah, buradan çıkacağız. Bundan sonraki her maç çok önemli. Şimdi önümüzde Trabzonspor maçı var. Oradan da çok iyi bir sonuçla döneceğimize inanıyorum. Çünkü çok iyi bir takım olduk. Çok iyi mücadele ediyoruz. İnşallah deplasmandaki şanssızlığımızı da kırıp çok iyi yerlere geleceğiz. Kesinlikle ligde kalacağımıza çok eminim. Takım arkadaşlarım, teknik heyet ve yöneticilerimiz hepimiz bundan çok eminiz. Taraftarımızın da içi rahat olsun, bu bölgeden çıkacağız."

Zor bir dönemde göreve gelen teknik direktör Mesut Bakkal ile daha önceden de çalıştığını anımsatan Yiğit, "Mesut hoca gerçekten Türkiye liginde bu işi bilen iyi hocalardan. Bize de hep kendimiz gibi oynamamızı söylüyor, mücadele etmemizi, mücadele etmeden maç kazanamayacağımızı söylüyor. Biz de bunu gerçekleştiriyoruz ve inşallah çok iyi olacağız" diye konuştu.

Kırmızı-beyazlı ekipte çok iyi bir arkadaşlık ortamı olduğunu anlatan Yiğit, bu durumun oyuna yansıdığını söyledi. Sivasspor'un ligde son 4-5 maçtır iyi mücadele ettiğini, tüm futbolcuların birbirleri için oynadığını vurgulayan Yiğit, "İnşallah, bu böyle devam edecek" açıklamasında bulundu.

Yiğit İncedemir, iç sahada oynadıkları son maçlarda taraftar desteğini yanlarında hissetmeye başladıklarını belirterek, bu desteğin sezon sonuna kadar devam etmesini istedi.