Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray’a 2-1 mağlup olunan derbi maçı ile ilgili olarak, "Galatasaray bizi yenmedi, biz kendimiz mağlup olduk" dedi.

Son yıllarda ekonomik anlamda her takımın sıkıntılar yaşadığını belirten Yıldırım, futbolun artık eskisi gibi ucuz olmadığını söyledi.

Sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım, Can Bartu Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hafta sonu deplasmanda alınan 2-1’lik Galatasaray mağlubiyetini değerlendiren Yıldırım, "Bu maç artık geçti. Önümüzdeki Gençlerbirliği maçına hazırlanmamız gerekiyor. Geçen sene de maç kaybettik. Fark ikinci devrenin başında 10 puandan 4 puana inmişti. Ondan sonra ayağa kalktık. Galatasaray bizi yenmedi, biz kendimiz mağlup olduk. Oyuncumuz kendini attırınca Galatasaray açıldı ve devamı geldi. Galatasaray maçındaki ve Konya maçındaki kırmızı kartlar haklı. Ama hakemlerin hataları oluyor. Elle atılan goller var" ifadelerini kullandı.

"EMENIKE’NİN POZİSYONU PENALTIYDI"

Yıldırım, derbide Emenike’nin girdiği bir pozisyonun da penaltı olduğunu belirterek, "Oyuncu ayağını koyuyor. Orada Emenike çalıma da gidebilir kaleye de vurabilir. Oyuncu ayağını koyunca vuramadı. Penaltıydı" diye konuştu.

"ALVES VE BEKİR’İ CEZALANDIRDIK"

Derbide kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Portekizli savunmacı Bruno Alves ile konuştuğunu ifade eden Yıldırım, "50 bin Avro ceza vermedik. Toplantıda rakamları telaffuz ettik ama hukukçulara danıştık. Talimat gereği 30 bin Alves’e, 20 bin Avro da Bekir’e ceza verdik. İki oyuncuyu da cezalandırdık" şeklinde konuştu.

"BEN MEMNUN DEĞİLİM"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı, geride kalan ilk 6 haftada takımın performansının beklenenin altında kaldığını dile getirerek, "Ben memnun değilim. Ama geçen sene de memnun değildim. İkinci yarı başladığında peş peşe alınan mağlubiyetler vardı. Basında şöyle bir algı var: 1 hafta kazandıysak iyiyiz, kaybettiysek kötüyüz. Geçen sezon biz kazanınca diğerleri de kaybediyordu. Derbi maçları var içeride Trabzonspor ve Beşiktaş’la berabere kaldık, Galatasaray’ı yendik. Şimdi hepsini dışarıda oynuyoruz. Bunların içerisi de var. Türkiye’de kimse bunlara bakmıyor" açıklamasını yaptı.

"YİNE BİZ ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

Teknik direktör İsmail Kartal’a yapılan eleştirilere de değinen Yıldırım, "İsmail Kartal kötü deniyor. Geçen sene takım şampiyonluğu ilan edince antrenman yapmadı. Son 4 hafta 2 günde hafif ter idmanı yapıldı. Ondan sonra 3 ay tatil yaptılar, geldik düzgün çalışmadık. Bu kadro çalışınca rayına oturur. Yavaş yavaş oturacak. Yine biz şampiyon olacağız. Rahat olun. Fenerbahçe’nin çoğulcu bir demokrasiye ulaşması için biz de çalışmalar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"İSMAİL HOCA BENİM ÇOCUĞUM"

Yıldırım, sarı-lacivertli kulüpte görev yaptığı süre boyunca ara dönemde antrenör göndermediğini vurgulayarak, "Hep sene sonunu bekledim. İsmail hoca benim çocuğum. Sonuna kadar burada kalacak. Gereksiz şeyleri konuşuyor. Onunla telefonda konuştum. Daha düzgün konuşacak. Haddini bilmek açıklaması talihsiz oldu. Masa başında oturan ahlaksız adamlar yazmaya devam etsinler. Türk sporunda uzun yıllar çalışanlar artık bırakmalılar. Spor basınındaki baronlar bıraksınlar artık bu işi. Bizim de bırakmamız gerekirse biz de bırakırız. O baronlar kahvelerde oturup haber üretmesinler" dedi.

"TEK ÇALIŞTIĞIM KONU 1 MİLYON ÜYE PROJESİ"

1 Milyon Üye projesinin yavaş yavaş gelişeceğini söyleyen Aziz Yıldırım, "Bu proje ilerleyen yıllarda gelişecek. Taraftarlar öncelikle delege oluyorlar. Bir şubede 200 üye geldiği zaman kimse oy kullanamıyor. 200’ü geçtiği zaman 7’ye kadar oy kullanımı var. Ben derbiden önce de sonra da konuşma yapmadım. Ne Galatasaray’la ilgili ne hakemlerle ilgili konuşma yapmadım. Tek çalıştığım konu 1 Milyon Üye projesi" açıklamasında bulundu.

"3 TEMMUZ BİR ŞİKE YARGILAMASI DEĞİL"

Yıldırım, 3 Temmuz sürecinin bir şike yargılaması olmadığını ifade ederek, "Nasıl ki diğer özel yetkili mahkemelerinin olayları varsa bunda da başka nedenler vardır. 3 Temmuz sonrasında seyirci tribünden çekildi deniliyor. Bu yanlış. Yıllardır seyirci geliyordu tribüne. Passolig sonrası bu konu ortaya çıktı. Passolig yanlış anlatıldı. Passolig bir bankanın kredi kartı olarak ortaya çıktı. Sonrasında bu tepkiler ortaya çıktı. Biz sponsorluk anlaşmasını istemedik. 1,8 milyon dolar veriyorlardı, istemedik" diye konuştu.

"KAVGA ETMEYE GEREK YOK"

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Alp Yalman’a ılımlı açıklamaları dolayısıyla teşekkür eden Yıldırım, "Her zaman Galatasaray camiasından dostlarımız olmuştur. Seçim sona ersin ondan sonra konuşuruz. Kulüpleri birbirleriyle kavga ettirmeyi bırakın. Zaten ülkede sıkıntılar var. Bunlara destek olmamız lazım. Sporda, siyasette ve ekonomide zor günler yaşanıyor. Kavga etmeye gerek yok" şeklinde konuştu.

"TAKTİKSEL VE MENTAL AÇIDAN İYİ OLMAMIZ LAZIM"

Yıldırım, A Milli Takım’ın EURO 2016 eleme grubundaki performansını da değerlendirerek, "Kulüpler neyse, siyaset neyse, spor neyse Milli Takım da aynı şekilde. Ayırmak yanlış olur. 3-5 tane yabancı oyuncunun olduğu dönemde Milli Takım başarılıydı. Arkadan gelen jenerasyonu iyi eğitmek lazım. Taktiksel ve mental açıdan iyi olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

"DIEGO ZAMANI GELİNCE OYNAYACAKTIR"

Sezon başında yıldız transfer olarak getirilen Brezilyalı futbolcu Diego Ribas’ın performansı ile ilgili olarak ise Yıldırım, "Diego’nun 3 senelik sözleşmesi var. Zamanı gelince oynayacaktır. Zamanla takıma alışacak. Ben Beşiktaş ve Gençlerbirliği maçında tribünde olacağım. 1 Milyon Üye projesi için sürekli geziyoruz. Şubelerimize gidiyoruz, sürekli koşuşturuyoruz" açıklamasını yaptı.

"FUTBOL ARTIK ESKİSİ GİBİ UCUZ DEĞİL"

Ekonomik anlamda her kulübün sıkıntılar yaşadığını vurgulayan Aziz Yıldırım, "Mücadele ediyoruz. Bu kulüplerin hiçbiri banka değil. Futbol artık eskisi gibi ucuz değil. İşler büyüdü. Bir futbol sahasına bakmak bile pahalı iş. Kaç tane sahamız var. Futbolun dışında 8-9 şubemiz var. Onlar da amatör kalmadı. Hepsi profesyonel oldular nerdeyse. Ama adı amatör. Başarılı olunca devlet çağırıp tebrik ediyor ama kulübün adı geçmiyor. O kadar başarı elde ediyoruz devletten bir yazı yok" dedi.

"VOLEYBOLDA GELİR YOK"

Voleybol maçları için satılan biletlerden gelir elde edemediklerine değinen Yıldırım, şunları söyledi:

"Hepsini federasyon aldı. Televizyon yayınını alıyorlar ama bize yine bir şey yok. Biz bu voleybol takımı için kadın ve erkek olmak üzere 1,5 trilyon para veriyoruz. Bu yatırımlar devam ediyor. Lige dönüyorsunuz, devletin bankalarıyla mücadele ediyorsunuz. Devletin bankaları kazandıkları parayı buraya aktarıyor. Biz bu branşlara yüklensek futbol takımından kısmamız lazım. Mayıs ayında bununla ilgili geniş bir toplantı yapacağız."

"BİZ ŞAMPİYONLAR ÇIKARIYORUZ, DEVLET GURURLANIYOR"

Yıldırım, bütçelerinde amatör şubelere yaptıkları yatırımlar nedeniyle açıklar oluştuğunu belirterek, "Şimdi gittik Kenan Evren Lisesi’ni aldık. Mesela atletizmde Fenerbahçe var, Enka var. Fenerbahçe çekilsin Enka da çekilir. Bununla kulüpler başa çıkamaz. Gençlik Spor Müdürlükleri’nin destek olması lazım. Bu şekilde durum zor. Biz şampiyonlar çıkarıyoruz, devlet gururlanıyor. Çözüm olarak bu branşlar için ödediğimiz vergilerin geri verilmesini talep ettik ama geri çevirdiler. Gelin bunları biz verelim konuyu birinci ağızdan öğrenin" açıklamasında bulundu.

"YÖK’TEN MÜRACAATIMIZA DÖNÜŞ YOK"

1 sene önce Fenerbahçe Üniversitesi açmak için YÖK’e müracaat ettiklerini ifade eden Yıldırım, "Halen dönüş yok. Bugün gezdiğimde her yerde özel üniversiteler var. 25 milyon Fenerbahçeli var bu ülkede, üniversite açamaz mıyız? Liseyi açıp doldurduk kontenjanı. Üniversitede de bunu yaparız. Fenerbahçeli bir kitle oluşturmak için bunu yapmak istiyoruz. Randevu istiyoruz ancak vermiyorlar" diye konuştu.

"FİKRET ORMAN’LA STAT KONUSUNDA KONUŞTUK"

Aziz Yıldırım, Beşiktaş ile aralarında stat konusunda geçen diyalogları da açıklayarak, şöyle konuştu:

"Beşiktaş ikinci başkanı ’Fenerbahçe samimi davranmadı’ diyor. Fikret Bey ben hapisten çıkınca geldi, konuştuk. ’Galatasaray da stadını veriyor’ dedi. Ben de ’gidin konuşun, anlaşamazsanız biz verelim’ dedim. Şimdi iki de bir çıkıp ’kimse stadını vermiyor. Koskoca İstanbul’da bir stat bulamadık’ diyorlar. Bu sene yine geldiler kabul edemeyeceğimizi söyledik. Şimdi bizi suçluyorlar. Sen en baştan ’ben Olimpiyat Stadı’nda oynayacağım’ dedin. Oradaki şartları bilmeliydin. Biz stadımızı yaparken hiçbir yerden destek almadık. Türkiye’de hiçbir yerden destek alınmadan yapılan tek stat bizimkidir."

"ABDULLAH KİĞILI’YA KIRGINIM"

Fenerbahçe yönetimindeki görevinden istifa eden Abdullah Kiğılı ile tartışmadıklarını açıklayan Yıldırım, "Ben müdürü görevden aldım. Çünkü görevini yapmıyordu. Formalar çıktığı zaman o görevinin başında olmalı. Görevini yapmıyordu, ben de görevinden aldım. Benim bu kulüpte imza yetkim yok ama Abdullah Bey’in 100 milyon liralık imza yetkisi var tek başına. Yanında çalışan biri için benim kalbimi kırdı. Kırgınlığım var. Bunu burada konuşamam ama Abdullah Bey’e kırgınım" dedi.