SİVAS (AA) - Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde sezon açılışının yarın yapılacağını anımsatarak, vatandaşlara bu yıl daha tecrübeli hizmet sunulacağını belirtti. 

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde incelemelerde bulundu. Merkezde yapımı tamamlanan otel, günübirlik tesisler, buz park ve idari binayı gezen Ayhan, vatandaşları yarın yapılacak sezon açılışına davet etti. 

Yıldız Dağı'nda bu yıl önemli yatırımlar gerçekleştiğini aktaran Ayhan, "Yarın bu güzel tesis de kayak sezonunun ikincisini geçekleştireceğiz. Bölgede yapılan tüm çalışmalarla birlikte şartlar olgunlaştı. Bu yıl yoğun bir çalışma icra edildi,  geçen yıldan elde ettiğimiz tecrübeleri bu sezon vatandaşlarımıza en iyi şekilde sunacağız" değerlendirmesinde bulundu.   

"Yıldızımız Parlıyor" projesini de hayata geçireceklerini ifade eden Ayhan, proje kapsamında bölgedeki köylerden seçilen çocuklara kayak eğitimi verileceğini ve kayak elbiseleri ile kayak takımı dağıtımı yapılacağını kaydetti. 

Ayhan'a, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ndeki incelemeleri sırasında İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, Özel İdare Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Göksel Yerlikaya,  Buruciye AŞ. Genel Müdürü Mustafa Altun ve teknik personel eşlik etti.