SİVAS (AA) - Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'ne 2016 yılı kış sezonunda yapay karlama sistemi kurulacağını bildirdi. 

Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada, Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'ne yapay karlama sistemi kurulması için çalışma başlatıldığını belirterek, bu kapsamda İtalya’dan kente gelen uzmanların ve İl Özel İdaresi teknik personelinin merkezde inceleme yaptığını ifade etti. 

Merkeze 2016 yılı kış sezonunda yapay karlama sistemi kurmayı hedeflediklerini ifade eden Ayhan, şunları kaydetti:

"Yapay karlama sisteminin faaliyete geçmesi için gerekli olan yapay gölet de inşa edilecek. Hangi pistlerde yapay karlama yapılacağını belirlemek için de teknik ekibimizle fizibilite çalışmaları yapıyoruz. İnşallah yaptığımız incelemelerden gelen verileri, yapacağımız projelere aktararak yapay karlama sisteminin ihalesini gerçekleştireceğiz. Bu projeyle 2015-2016 kış sezonunda Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde karın yağıp yağmamasına bakmadan tesisimizi halkımızın hizmetine sunacağız."

 Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin yolunda ıslah çalışması yapılacağını kaydeden Ayhan, günübirlik tesisler ve otellerin inşaat çalışmaları, çevre düzenlenmesi ve diğer bütün işlerin mevsim şartları el verdiği sürece devam edeceğini belirtti.

Ayhan, Yıldız Dağı'nı bölgenin en iyi kayak merkezi yapmayı hedeflediklerini belirterek, "Yapacağımız işlerde kaynak ve irade sorunumuz yoktur. Sivas kamuoyundan aldığımız destekle Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nde çok güzel işler ortaya çıkacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kayak merkezinden bu yıl Ocak ayında 50 bin kişinin faydalandığını belirten Ayhan, "Kayak merkezi tüm tesisleriyle tamamlanmamasına rağmen bu, çok ciddi bir rakam ve şehrimizde kayak potansiyelinin olduğunun göstergesidir. Bizler de bu ilgiye kayıtsız kalmayarak, 2015 kış sezonunda merkezde eğitim programlarını gerçekleştirdik. Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde yapacağımız çalışmaları tamamladığımız zaman merkez, önümüzdeki sezon tam anlamıyla halkımıza hizmet verecek hale gelecektir" değerlendirmesinde bulundu.