NEVŞEHİR (AA) - Romanya'da yapılacak Balkan şampiyonasında mücadele edecek Yıldız Kız Voleybol Milli Takımı'nın Kapadokya kampı sona erdi.

Nevşehir'de 23 Haziran'dan bu yana, Romanya'nın başkenti Bükreş'te 1-5 Temmuz'da gerçekleştirilecek şampiyonaya hazırlanan 16-18 yaş Yıldız Kız Voleybol Milli Takımı, Gülşehir ilçesindeki çalışmalarını tamamladı.

Bayan Milli Takımlar Altyapı Başantrenörü Mehmet Bedestenlioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 antrenör ve 14 sporcu ile kampı tamamladıklarını söyledi.

Antrenmanların Gülşehir Spor Salonunda gerçekleştiğini aktaran Bedestenlioğlu, "Bu sene yıldız kız takımımızın yoğun bir yıl olacak. Nisan ayında Avrupa şampiyonası oynadık ve Avrupa 4'üncüsü olduk. Sezon bitince tekrar kampa girdik. Çünkü 1-5 Temmuz tarihlerinde Romanya'da yapılacak Balkan şampiyonasına katılacağız" dedi.

Bedestenlioğlu, iki takım oluşturduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Balkan şampiyonasına farklı bir takımla gideceğiz. Diğer takımımız da bu sene çok önemli bir organizasyon olan temmuz ayı sonunda Avrupa Olimpik Yaz Gençlik Festivali'ne (EYOF) katılacak. Gürcistan'daki bu müsabakalar çok önemli. Burada en iyi 6 takım belirlenecek. O müsabakalar sonrası hiç Türkiye'ye gelmeden direkt Arjantin'e gideceğiz. Arjantin milli takımıyla bir hafta ikili kampımız var. Daha sonra oradan Dünya şampiyonası için Peru'ya geçeceğiz. Dünyadaki yerimizi belirlemek adına Peru'da çok önemli gruplardayız. Çok yetenekli bir grubumuz var. Umuyorum ki bu grupta çok yetenekli 3-4 arkadaşımız A Milli takımda forma giyecekler. Onun için de çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz."

Nevşehir'i tercih etmeleri konusunda da değerlendirmelerde bulunan Bedestenlioğlu, "Anadolu'da voleybolun yayılması, genişlemesi için kamplar yapıyorduk. Fakat federasyonun Bursa, İstanbul,  Ankara ve İzmir'de kendisine ait salonları, otelleri var. Uzun bir süredir Anadolu'da hiç kamp yapmamıştık, ilk defa Nevşehir'e nasip oldu" diye konuştu.