Okul spor faaliyetleri kapsamında 2014-2015 sezonu gençler güreş müsabakaları, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün koordinesinde Kazım Karabekir Spor Salonu'nda yapıldı. İl ve ilçe okullarından toplam 50 sporcunun katıldığı müsabakalar, serbest ve grekoromen kategorisinde 8 sıklette gerçekleştirildi.

Zorlu geçen müsabakalarda mindere çıkan yıldız pehlivanlar rakiplerini tuş edebilmek ve puan alabilmek için tüm güçlerini ortaya koydular. Büyük çekişmelerin yaşandığı müsabakalar renkli görüntülere sahne oldu. Öte yandan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürü Vedat Akyar ve sporcu velileri Kazım Karabekir Spor salonuna gelerek yapılan güreş müsabakalarını yerinde izlediler.

Kazım Karabekir Spor Salonu’nda düzenlenen yıldız erkekler güreş il birinciliği müsabakaları zorlu ve çekişmeli müsabakalara sahne oldu. Yıldız pehlivanlar il birinciliği için kıyasıya mücadele ederken sporcular arasında yaşanan rekabet renkli görüntülere sahne oldu.

Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, ‘’Güreşin Türk sporu için çok önemli olduğunu belirterek, "Buralardan çıkacak genç yeteneklerin tespit edilip iyi değerlendirilmesi halinde Türk sporuna önemli yıldızlar kazandırılacak. Karaman’da yetişecek sporcuların ileride milli formayla ilimize gurur yaşatacağına inanıyorum. Gruplarda ilimizi temsil edecek okullara şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürü Vedat Akyar ve Ulusal Hakem Tarık Erdem tarafından verildi.

Yapılan müsabakalar sonunda ise;

Serbest Yıldız Erkek

1.       İbrahim Bey Ortaokulu

2.       İstiklal Ortaokulu

3.       Sabiha Gökçen Ortaokulu

Grekoromen Yıldız Erkekler

1.       Mümine Hatun Ortaokulu

2.       Sabiha Gökçen Ortaokulu

3.       İbrahim Bey Ortaokulu