08 Şubat 2016 Perşembe günü 12 okuldan 96 sporcunun katılımı başlayan okullararası yıldızlar futsal(kız-erkek) il birinciliği müsabakaları Yunus Emre Spor Salonu’nda oynanan final müsabakalarının ardından sona erdi. 
Yunus Emre Spor Salonu’nda düzenlenen yıldızlar futsal il birinciliği müsabakaları zorlu ve çekişmeli maçlara sahne olurken, sporcular arasında yaşanan kıyasıya mücadele renkli görüntülere sahne oldu. Yoğun ilgi gören müsabakaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Ayrancı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Balkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Mustafa Karadeniz ve Ayrancı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Yavuz Aydemir yerinde izleme fırsatı buldu. Özellikle kızlar kategorisinde oynanan karşılaşmalara sporseverler yoğun ilgi gösterdi.
Beş gün süren kıyasıya mücadelenin ardından şampiyonluk ipini kızlar kategorisinde Zübeyde Hanım Ortaokulu göğüslerken, erkekler kategorisinde bu isim Ayrancı YİBO Ortaokulu oldu. Her iki kategoride de dereceye giren okullar il dışında gerçekleşecek olan futsal grup müsabakalarında Karaman’ı temsil etme hakkı elde etti.
Müsabakada dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Ayrancı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Balkaya, Spor Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Ayrancı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Yavuz Aydemir ve Okul Sporları İl Temsilcisi Yaşar Çalışkan tarafından takdim edildi.
Şampiyona sonunda oluşan tablo ise;
Erkekler Kategorisi
1-Ayrancı YİBO
2- İstiklal Ortaokulu
3-Anafartalar Ortaokulu
4- Mümine Hatun Ortaokulu
Kızlar Kategorisi
1-Zübeyde Hanım Ortaokulu
2-Ayrancı Ortaokulu
3-İmaret Ortaokulu
4-Makbule Orman Ortaokulu