2015-2016 Eğitim Öğretim yılı okul sporları faaliyet programında yer alan ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yıldızlar hentbol il birinciliği müsabakaları 04-06 Ocak 2016 tarihleri arasında Yunus Emre Spor Salonu’nda yapıldı. Müsabakalarda 4 erkek 3 kız takımı olmak üzere toplam 7 takımın mücadele etti.

Karaman ili hentbol hakemlerinin yönettiği yıldızlar hentbol il birinciliği müsabakaları zorlu ve çekişmeli maçlara sahne oldu. Sporcular il birinciliği için kıyasıya mücadele ederken takımlar arasında yaşanan tatlı rekabet renkli görüntülere sahne oldu. 3 gün süren çekişmeli müsabakaların ardından erkekler kategorisinde şampiyonluk ipini Özel Başarı Ortaokulu göğüslerken kızlarda bu isim Bifa Ortaokulu oldu.

Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Başarı Koleji Müdürü Mehmet Coşar ve Okul Sporları İl Temsilcisi Yaşar Çalışkan tarafından verildi.

Turnuvada sonunda tüm sporcuları tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;‘’ İl Müdürlüğümüz koordinesinde düzenlenen yıldızlar hentbol il birinciliği müsabakalarında kızlar ve erkekler kategorilerinde dereceye giren takımlarımız il dışında yapılacak olan grup müsabakalarında ilimizi temsil etmeye hak kazanmıştır. Dereceye giren sporcularımıza katılacakları hentbol grup müsabakalarında başarılar diliyorum’’ şeklinde konuştu.

Müsabakalar sonunda dereye giren takımlar ise şöyle oluştu:

Erkekler

1.      Özel Başarı Ortaokulu

2.      Bifa Ortaokulu

3.      Yunus Emre Ortaokulu

4.      Mümine Hatun Ortaokulu

Kızlar

1.      Bifa Ortaokulu

2.      Yunus Emre Ortaokulu

3.      Mümine Hatun Ortaokulu