Osmanlıspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, maçları 4 karşılaşmalık dilimler halinde düşündüklerini belirterek, "Her 4 maçta bir 8 puan alırsak, birinci veya ikinci olarak çıkma şansını yakalarız diye düşünüyorum" dedi.

Osmanlıspor Teknik Direktörü Vural, düzenlenen basın toplantısıyla kulüp ve takım hakkında değerlendirmelerde bulunurken, kulüp doktoru Murat Yıldırım ise sakatlıklar ile ilgili bilgi verdi.

Kulüp doktoru Murat Yıldırım ile birlikte haftalık bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapan Vural, Ahmet Görkem Görk’ün sakatlığından dolayı 6 hafta kadar takımdan ayrı kalacağını, Dilaver Güçlü ve Marek Sapara’nın ise bu hafta antrenmanlara başlayacağını vurgulayarak, "Deneyimim itibariyle 4 maçlık dilimler halinde gidiyoruz. Her 4 maçta 8 puan alırsak, 8. dilimin sonunda 64 puanımız olur. Her 4 maçta bir 8 puan alırsak, birinci veya ikinci olarak çıkma şansını yakalarız diye düşünüyorum" dedi.

PRİM VE CEZA SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK

Yılmaz Vural, prim ve ceza sisteminde de değişikliklere gittiklerini, beraberliğe 3 bin, galibiyete ise 6 bin TL vereceklerini belirtti. Eskiden iç sahada alınan yenilgilere ceza verildiğini ancak dış sahada alınan mağlubiyetlere ise ceza uygulanmadığını ifade eden Vural, "Neden dış sahada yenilgiye ceza yok da iç sahada alınan yenilgilere ceza veriliyor. Futbol artık eskisi gibi değil. Herkes herkesi yenebilecek güçte. Oyuncu maçtan galip ayrılamıyorsa, zaten para kazanamıyor. Onlara bir de ceza verip daha da germek istemiyoruz. Kulübün kurucularından Ahmet Gökçek de bizim tüm isteklerimizin karşılanması konusunda çok yardımcı oluyor. Adana Demirspor’a kaybettiğimiz maçın ardından soyunma odasına gelerek gösterdiği yaklaşım, benim çok az gördüğüm bir tavırdır. ’İyi oynayın, mücadele edin öyle kaybedin’ gibi bir tavır sergiledi. Kendisine de çok teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

"OYUNCULAR BİRAZ DAHA SORUMLU DAVRANMALI"

Yılmaz Vural, Adana Demirspor maçında görülen kartların itiraz sonrasında geldiğinin altını çizerek, "Şampiyonluğa oynayan bir takımın oyuncularının yapmaması gereken hareketler. Oyuncular biraz daha sorumlu davranmalı. Bunlar küçük nüanslar ama bunlar nedeniyle elimizi hiçbir zaman zayıflatmamak lazım" ifadelerini kullandı.

Adana Demirspor maçında alınan yenilgiye üzüldüklerini kaydeden Vural, "4 tanesi ikinci yarıda olmak üzere 6 net gol pozisyonumuz var ancak değerlendiremedik. Atak yapma isteğimiz rakipten üstündü ama her zaman doğru yapan kazanamıyor. Takımla beraber sadece iki antrenman yapabildik, sadece iki çalışmayla istediklerimizi sahaya yansıtmak mümkün değil. En azından futbolcular bunu yapma çabası içindeler. Deneyimli oyuncu grubumuz var ve bu çok kısa zamanda başarıya taşınacaktır. Bu takımı lider aldık, aldığımız konumla da devreyi tamamlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"YABANCILIK ÇEKMEDİM"

Kendilerinden ne istendiğini bildiklerini ve bunun üzerine çalışmalarını sürdüreceklerine dikkati çeken Vural, "Burada hiç yabancılık çekmedim. Eskiden beri buradaymışız gibi kulübümüze hakimiz. Bizden ne istendiğini de biliyoruz. Zaten iyi oynayan bir takımız, iyi oynayıp kaybettiğimizde de kimse ’neden kaybettin’ demiyor. Bu büyük bir önem arz ediyor" dedi.

Rakiplerinin bu hafta oynayacakları maçlara da değinen tecrübeli teknik adam, şöyle devam etti:

"Kayserispor, deplasmanda Karşıyaka ile karşılaşacak. Karşıyaka da en azından ilk 6 takım arasına girebilmek için çaba sarf ediyor. Kayseri’den puan alabilirler. Biz ise sahamızda Antalyaspor ile oynuyoruz. Antalya takımını izledik ve gördük. Zor bir maç olacak. Oyuncularıma her zaman rakibin konumunu düşünerek oynamamaları gerektiğini söylüyorum. Bu hafta kazanırsak, bir haftalığına teslim ettiğimiz liderliği geri alabiliriz. Şanlıurfaspor-Boluspor ve Elazığspor-Adanaspor maçları da kolay geçmeyecektir. Bu haftayı galibiyetle tamamlarsak, en azından şu anki konumumuzu korumuş olacağız. Kayserispor puan kaybederse de liderliğe yükselebiliriz."

KULÜP DOKTORU SON DURUMU AÇIKLADI

Teknik direktör Yılmaz Vural’ın hastalığına rağmen basın toplantısına katılma cesareti gösterdiğini belirten ve bu yüzden kendisine teşekkürlerini bildiren kulüp doktoru Murat Yıldırım, "Samsunspor karşılaşmasında sakatlanan Ahmet Görkem Görk’ün sakatlığı devam ediyor. Yine geçen hafta Dilaver Güçlü ve Marek Sapara’nın arka adalelerinde pek ciddi olmayan sorunlar olmuştu. Bu iki oyuncumuz bu hafta antrenmanlara başlayacak. Yani bu hafta oynayacağımız Antalyaspor maçına 27 kişiden oluşan kadromuzdan 26 sporcuyla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.