ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da hafta sonu yapılacak "Anadolu Yıldızlar Ligi" yüzme yarışmalarına 10 ilden 250 sporcunun katılacağı bildirildi.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı yaptığı açıklamada, "Anadolu Yıldızlar Ligi" yüzme yarışmalarının 100. Yıl Yüzme Havuzunda düzenleneceğini belirtti.

Bağcı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından, sporun tabana yaygınlaştırılması ve daha fazla müsabakanın yapılması ile kulüplere ve Milli Takımlara alt yapı oluşturulduğunu ifade etti.

Bu yarışmalarla Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkez’lerine (TOHM) sporcu kazandırıldığını vurgulayan Bağcı, ulusal düzeyde yetenek takip sistemi oluşturulması ve tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda Anadolu Yıldızlar Liginin oluşturulduğunu vurguladı.

Adıyaman, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Siirt ve Hakkari olmak üzere 10 ilden 250 sporcunun yarışmalarda mücadele edeceğini aktaran Bağcı, şunları kaydetti:

"Ben hafta sonu ilimiz 100. Yıl Yüzme Havuzunda düzenlenecek olan müsabakalarda yarışacak olan illerimizin takımlarına ve sporcularına başarılar diliyorum. Çekişmeli karşılaşmaların olacağı yarışları izlemek için tüm spor severleri ve Adıyamanlıları davet ediyorum."