MHK Başkanı Zekeriya Alp, ligin 12. haftasında oyunun kaderini değiştirecek hatalar yapıldığını söyledi. Alp ayrıca, Spor Toto Süper Lig’de oynanan iki maçta sonuca etki edecek hakem hatalarının olduğunu ifade etti.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, haftalık basın toplantılarının 3.’sünü Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) İstinye’deki merkez binasında gerçekleştirdi. Hakemliğin zor bir meslek olduğunu ifade eden Alp, “Bu şartlarda ülkemizin çok sevgili hakemleri bir haftada dört ligde 326 maça çıkıyor. Bu zorluklara katlanarak, büyük tenkitlere uğrayarak bu mesleği yapmaya çalışıyorlar. Kolay bir meslek değil. Bu işin içerisinde kimler varsa hakem kardeşlerimize yardımcı olalım” diye konuştu.

“OYUNUN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK HATALAR GÖRÜLDÜ”

Ligin 12. haftasında yaşanan hakem hatalarını sıralayan Alp, “Geçtiğimiz haftanın iyi bir hafta olduğunu zannediyorum. Öylesine sıkıntı olabilecek bir hafta olmadığını söyleyebilirim. Futbolda hatalar olacaktır. Oyunun kaderini değiştirecek hatalar görüldü. Eskişehirspor - İstanbul Başakşehir maçı 0-0 iken yardımcı hakemin ofsayt kararıyla iptal edilen bir gol var. 48. dakikada verilen bir karar. Hakemin yanlış verdiği bir karar. Bu arkadaşımız da bir müddet dinlenecek. Sivasspor - Kayseri Erciyesspor maçının 8. dakikasında Erciyessporlu oyuncunun Sivassporlu Burhan’ın üzerine kayarak gelmesinin penaltı olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu maçta kırmızı ve sarı kart var. Her iki kararın da doğru olduğunu söyleyebilirim. Bunun dışındaki maçlarda oyunun kaderini değiştirecek maçlar olmadı. Maçlardan sonra gazetelerin köşe yazılarında hakem hata yaptıysa yerden yere vuruluyor ama iyi bir maç yönettiklerinde konuşulmuyor. El insaf diyorum” dedi.

“GENÇ HAKEMLERE ŞANS VERMEMİZ GEREKİYOR”

Genç hakemlere de şans verilmesi gerektiğini ifade eden Alp, “Hakemliği bırakacak arkadaşların yerine genç arkadaşların yetiştirilmesi gerekiyor. Bunun için de bu arkadaşlara şans vermemiz gerekiyor. Geçtiğimiz derbi maçında Mustafa İlker Coşkun’a görev verdik. Bunlar zor kararlar. Büyük tenkitler ile karşı karşıya kalacağımızı biliyorduk. Elimizin altında bize ilerde iyi bir hakem olarak hizmet edecek arkadaşlar kazanmak istiyoruz. Alper Ulusoy iki hafta önce hata yaptı. Hata yapanlar dinlendiriliyor. Bazı hakemlerin hata yapıp dinlendirilmediği söyleniyor. Böyle bir şey söz konusu olamaz” şeklinde konuştu.