Karaman'da her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve büyük beğeni toplayan 24 Kasım Öğretmenler Günü Voleybol Turnuvası bu yıl 16 okuldan 190 öğretmenin çekişmeli mücadelesine sahne oldu. Yunus Emre Spor Salonu'nda 8 gün boyunca devam eden müsabakaların final karşılaşmasına ise sporseverlerin ilgisi yoğun oldu. Baştan sona renkli görüntülere sahne olan turnuvanın finali Zübeyde Hanım Ortaokulu ve Şehit Ömer Durmaz Çok Programlı Anadolu Lisesi takımları arasında oynandı. Zorlu geçen maçta rakibini 3-2’lik set üstünlüğü ile yenen Zübeyde Hanım Ortaokulu şampiyonluğa uzanan takım oldu. Maç sonunda sergiledikleri centilmence hareketlerle sporseverlerden takdir toplayan her iki takım oyuncuları turnuvada kazananın dostluk olduğu mesajını verdi.

Müsabakalar sonunda oluşan genel sıralamada ise, Zübeyde Hanım Ortaokulu birinci, Şehit Ömer Durmaz Çok Programlı Anadolu Lisesi ikinci, Bekir Sıtkı Erdoğan Ortaokulu üçüncü, Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dördüncü oldu.

Öğretmenler arasında birlik ve beraberliğe önem verdiklerini ve bu amaçla "24 Kasım Öğretmenler Günü Voleybol Turnuvası" düzenlediklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Karaman’da görev alan öğretmenler arasındaki iletişimin dostluk ve hoşgörü diyaloğuna dönüşmesi, sporun kitlelere yayılması, spora ilginin artırılması, sporun her yaştaki insanların beden ve ruh sağlığını geliştirmesi, okullar arasındaki iletişimin güçlenmesi amacıyla düzenlediğimiz bu anlamlı turnuvamız güzel bir final karşılaşması ile sona erdi. Turnuva boyunca bir birinden zevkli karşılaşmalar izleme fırsatı bulduğumuz turnuvada emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Haklarının hiçbir şekilde ödenemeyeceği inancıyla, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum” dedi.

Turnuva sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları ise Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Mustafa Karadeniz ve Cavit Bardak tarafından verildi.