Badminton il temsilciliği faaliyet programında yer alan ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen okullararası badminton küçükler il birinciliği müsabakaları 08 Nisan 2015 Çarşamba günü Kazım Karabekir Spor Salonu’nda oynanan final müsabakalarının ardından sona erdi.
Kazım Karabekir Spor Salonunda 7 okuldan toplam 50 sporcunun katıldığı okullararası küçükler badminton il birinciliği müsabakaları, küçük sporcuların büyük mücadelelerine sahne oldu. Renkli görüntülerin yaşandığı müsabakalarda sporcuların gruplarında lider olabilmek için verdikleri mücadele sporseverlerce takdir topladı. Yapılan final müsabakalarının ardından kızlar ve erkekler kategorisinde müsabakalara damgasını vuran Zübeyde Hanım Ortaokulu çifte zafer yakalayarak küçükler badminton il birinciliği müsabakalarında şampiyonluğunu ilan eden takım oldu.
Küçükler badminton il birinciliği müsabakalarının sonunda oluşan tablo ise; Kızlar kategorisinde Mümine Hatun Ortaokulu ikinci, Makbule Orman ve Anafartalar Ortaokulu üçüncü, erkekler kategorisinde, Mümine Hatun Ortaokulu ikinci, Makbule Orman Ortaokulu üçüncü olan takımlar oldu. Kızlar ve erkekler kategorisinde birinci olan Zübeyde Hanım Ortaokulu il dışında yapılacak olan grup müsabakalarında Karaman’ı temsil etme hakkı elde eden takım oldu.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Aslan Yıldız, Badminton İl Temsilcisi Ela Sunaoğlu, beden eğitimi öğretmenleri Ümit Süleyman Büyüktekin ve Gökhan Kaya, antrenör Elif Özaracı ve tesis amiri Hikmet Doğan tarafından verildi.