Görev süresi dolan Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, Hitit Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan tarafından aynı göreve 3 yıl süreyle tekrar atandığı bildirildi.

Konuyla ilgili bir yazılı bir açıklama yapan Sungurlu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, "20 Aralık 2011 tarihinde üç yıllığına atanmış olduğum Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevim 20 Aralık 2014 tarihinde sona ermiş olup, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın teveccühleri ile aynı görevime üç yıllığına tekrar atanmış bulunmaktayım. Memleketimize, Üniversitemize ve ülkemize hizmet vesilesi olarak gördüğüm bu görevi Sungurlulu olmanın da omuzlarıma yüklediği sorumluluk ile geçen üç yıllık süreçte layıkı ile yapmaya çalıştım" dedi.

Yüksekokul Müdürlüğü görevim boyunca şahsım ve okulumuzdan desteklerini hiç esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan başta olmak üzere, okulumuz akademik ve idari personeline, ilçemiz yerel yöneticilerine, kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına, işadamları ve esnafına, sesimizi ilçemize ve ilçemiz dışına duyuran çok değerli basınımıza ve ilçemiz halkına teşekkür ederim diyen Karacif, Müdürlük görevini yürüttüğü süreçte Sungurlu MYO’da gerçekleşen gelişmeler ve yapılan faaliyetleri sıraladı.

KAMPÜS ÇALIŞMALARI

İlçemizin uzun yıllardır özlemi olan Kampüs konusunda önemli adımlar atılmış ve sona yaklaşılmıştır diyen karacif, "Kampüs çalışmaları kapsamında Sungurlu Belediyesine ve Hazineye ait yaklaşık 55.000 metrekare arsanın Yüksekokulumuz için tahsis işlemleri yapılmıştır. Tahsis sonrası Kampüs master planı, mimari ve inşaat projeleri gerçekleştirilmiş ve ihale aşamasına gelinmiştir. İhalesi yapılan kampüsümüzün 1. Etap Temel Atma Töreni 27 Haziran 2014 tarihinde yoğun bir katılımla gerçekleştirilmiştir. İnşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam etmekte olup, tamamlanma oranı yaklaşık yüzde 20 seviyelerini geçmiştir. Hayırsever işadamlarımızın da daha önceden beyan ettikleri destekleri ile Sungurlu MYO Kampüsünün bundan sonraki aşamaları hızlı bir şekilde devam edecektir" diye konuştu.

İlçemizin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu konusunda da çalışmalar yapıldığını hatırlatan Karacif, "Kampüste yapılacak olan 300 kişilik öğrenci yurdu için Kredi ve Yurtlar Kurumuna Kampüs içerisinde yaklaşık 10.000 metrekare arsanın tahsis işlemleri tamamlanmıştır. Yurt ihalesi için hazırlık çalışmaları Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yürütülmektedir.

AKADEMİK PERSONEL DURUMU

Toplam 10 olan akademik personel sayımız geçen üç yıllık süreçte yaklaşık yüzde 100’lük bir artışla 19 kişi olmuştur. Alanlarında uzman ve gerekli donanıma sahip akademik personelimizden 2’si “Doktora” derecesine, 13’ü “Master-Yüksek Lisans” derecesine sahiptir. “Master-Yüksek Lisans” derecesine sahip olan 7 personelimizin de “Doktora” çalışmaları, 2 personelimizin Yüksek Lisans çalışmaları devam etmektedir. Yapılan lisansüstü çalışmaları ile akademik personelimiz kendilerini akademik olarak geliştirmekte ve öğrencilerimize daha faydalı olmaktadır.

Okulumuz ilk defa kadrolu bir öğretim üyesine sahip olmuş, Dış Ticaret Bölümünde Doktora çalışmalarını tamamlayan bir personelimiz “Yardımcı Doçent Doktor” olarak Yüksekokulumuza atanmıştır. 2011 yılında ilçemiz Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışan ortalama 10-12 öğretmenimizin dışarıdan destekleriyle yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerimiz bugün alanında uzman ve Yüksekokulumuz kadrosunda bulunan 19 akademik personelimiz tarafından yürütülmektedir" dedi.

AKADEMİK ÇALIŞMALAR-YAYINLAR-PROJELER

Yüksekokulumuz sadece eğitim-öğretim çalışması yapmakla kalmayıp, çeşitli araştırma faaliyetleri, proje faaliyetleri de yürütmektedir diyen Karacif, "Akademik personelimiz, çalışma alanlarında makaleler yazmış olup ayrıca Rektörlüğümüzün desteğiyle 10 personelimiz 2011-2014 döneminde ABD, Fransa, İspanya, Rusya, İtalya, Tayland, İsviçre, Hollanda, Polonya, Portekiz, Kore, Katar, İngiltere, Japonya Avusturya gibi ülkelerde yapılan uluslararası kongrelerde 23 adet bilimsel bildiri ve ülkemizde yapılan uluslararası ve ulusal kongrelerde çok sayıda bilimsel bildiri sunmuşlardır. Yüksekokulumuz tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı desteğinde bir Özürlüler Destek Programı (ÖDES) Projesi gerçekleştirilmiştir. “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” isimli proje kapsamında, ilçemizde ve ilimizde eğitim-öğretim gören ilkokul öğrencilerinin engellilik hakkında bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapılmıştır. Bu kapsamda uzman kişiler tarafından seminerler verilmiş, ilkokul öğrencilerimize Çorum Devlet Tiyatro Salonunda Engellilik ile ilgili Çocuk Tiyatrosu izlettirilmiş ve Çorum Müzesi ziyareti yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

YENİ BÖLÜMLER

Yüksekokulumuz fiziki imkanları yetersiz olmasına rağmen geçen üç yıllık süreçte yeni programlarımız açılmış, açılan yeni programlarımıza öğrenci alınmış ve yeni programlar açılması için başvurular yapılmıştır diyen Karacif, "2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında “Tıbbi tanıtım ve pazarlama” Programına öğrenci alımı için başvurumuz kabul edilmiş ve bu programa öğrenci alımına başlanmıştır. Yine 2012 yılında “Dış Ticaret ” Programı açılması teklifimiz YÖK tarafından kabul edilmiştir. 2013-2014 Eğitim-Öğretim Döneminde “Çocuk gelişimi” programına öğrenci alınmıştır. 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında “Dış Ticaret” Programı öğrenci alınmıştır. Yeni açılan programlarımızın yüksek seviyelerde tercih edilir olması, Yüksekokulumuzun yeni programlar konusunda isabetli kararlar verdiğini göstermektedir. Kampüs çalışmalarının başlamasıyla birlikte 3 yeni program açılması için de başvuru dosyaları hazırlanıp Rektörlüğümüz aracılığıyla YÖK’e gönderilmiş olup değerlendirme işlemleri devam etmektedir. Başvurumuz kabul edildiği takdirde Yüksekokulumuza, Fizyoterapi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Sosyal Hizmetler Programları açılacaktır. Bu Programlar ülkemizde az sayıda Üniversitede bulunan, tercih edilirliği yüksek, istihdam olanakları çok iyi olan programlardır" diye konuştu.

2011-2012 Eğitim-Öğretim döneminde yaklaşık 670 olan toplam öğrenci sayımız 2014-2015 Eğitim-Öğretim Döneminde 870 olduğunu kaydeden karacif, "Okulumuz tercih edilen bir Yüksekokul olarak büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir" dedi.

Öğrencilerimizin mesleki bilgilerini pekiştirmek için ilçemizde, ilimizde ve ilimiz dışında faaliyet gösteren çeşitli sektörlere çok sayıda Teknik Gezi düzenlendiğini hatırlatan Karacif, "Ayrıca sektörle işbirliği çalışmaları sonucunda öğrencilerimize yönelik 30 konferans düzenlenerek öğrencilerimiz sektörle bir araya getirilmiş ve meslekleriyle ilgili olarak bilgilendirilmiştir. Bu kapsamda ilçemizde faaliyet gösteren Sun-Ka, Larton, Baktat, Köytaş gibi ilçemizin gururu olan büyük firmaların yöneticileri de tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşmıştır" şeklinde konuştu.

KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI

Sungurlu MYO’nun AB ve Ülkemiz tarafından finanse edilen Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi (METEK)Projesi kapsamında 21 Pilot Meslek Yüksekokulundan birisi olarak seçildiğini ifade eden Karacif, "Bu proje kapsamında yabancı eğitim uzmanları ile birlikte Yüksekokulumuzda Özdeğerlendirme ve Kalite Geliştirme çalışmaları yapılmıştır. Yapılan çalışmalarda okulumuzun eksikleri belirlenmiş ve giderilmeye çalışılmıştır. Yabancı eğitim uzmanlarının sonraki çalışma ziyaretlerinde okulumuz yapılan kalite geliştirici faaliyetler çok beğenilmiştir. Bu kapsamda okulumuzda Kalite Geliştirme Ekibi kurularak kalitenin sürekliliği sağlanmaya çalışılmıştır. Ayrıca METEK projesi çerçevesinde Programlarımızın müfredatları güncellenmiştir" dedi.

SOSYAL ETKİNLİKLER-SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARI

Yüksekokul öğrencilerimizin sosyal yönlerini geliştirmek ve topluma fayda sağlamak için çok sayıda etkinlik düzenlendiğini aktaran Karacif, "2013 ve 2014 yıllarında öğrencilerimiz tarafından hazırlanan tiyatro oyunları başarılı bir şekilde sahnelenmiştir. Tiyatro çalışmaları İlçemiz Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği çerçevesinde yürütülmektedir. Bu çalışmalar ile hem tiyatroya ilgisi olan öğrencilerimize fırsat tanınmakta, öğrencilerimiz ders dışı zamanlarını faydalı şekilde değerlendirmekte, hem de sosyal anlamda bu tür faaliyetlerin olmadığı ilçemizde öğrencilerimize tiyatro izleme imkanı sağlanmaktadır. 2015 yılında sahnelenmek üzere öğrencilerimizin tiyatro çalışmaları devam etmektedir. Yine 2014 yılında Yüksekokulumuz Gösteri Topluluğu, hazırladıkları gösteri ile, Antalya’da düzenlenen Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliğine katılmışlar ve büyük beğeni toplamışlardır.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği çerçevesinde sosyal sorumluluk projeleri birlikte yürütülmüş bu kapsamda, Anaokulu Öğrencileri İle Birlikte Fidan Dikme Şenliği, Köy Okullarına Anaokulu Malzemesi Yardımları Ve Drama Etkinlikleri, engellilik farkındalığı oluşturmak için Özel Eğitim Okulu Uçurtma Şenliği ve Özürlü Bakım Merkezi Müzik Etkinliği, öğrencilerimize ve Kız meslek lisesi özel eğitim bölümü öğrencilerine Altınokta Körler Derneği ile birlikte yaptığımız Engelli Farkındalığı Etkinliği, Farklı zamanlarda gerçekleştirilen Müzik Dinletileri gibi çok sayıda sosyal faaliyet yapılmıştır" ifadelerini kullandı.