Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi (GTHKP) kapsamında gerçekleştirilen uygulamaları yerinde incelemek ve bilgi alışverişinde bulunmak üzere, Fas Tarımsal Kalkınma Ajansı ve Fas Tarım Bakanlığı yetkililerinden oluşan 19 kişilik bir heyet, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından Güney-Güney İşbirliği çerçevesinde organize edilen bir teknik gezi ile 25 Mart 2022 tarihinde ilimizi ziyaret etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf ŞAHİNBAŞ Başkanlığında bir toplantı gerçekleştirilerek, Toplantıda Ziraat Mühendisi İbrahim SAYALAN tarafından GTHKP kapsamındaki faaliyetler hakkında genel bilgilendirme yapıldı.

Tarımsal faaliyetleri ve proje uygulamalarını yerinde incelemek üzere Avgan ve Cerit Köyleri ziyaret edildi. Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında gerçekleştirilen projelerden Avgan Köyünde Abdi Kahraman'a ait seralar gezilerek projenin 12 ay boyunca üreticilerimize katkı sağladığı görüldü. daha sonra Cerit Köyünde EMİR ÇAVUŞ zeytinyağı tesisi gezildi.

Projelerimizin yanı sıra, tarihi kültürel değerlerimizden Yunus Emre Türbesi ve Mevlana Hazretlerininin annesinin kabrinin bulunduğu Aktekke Camii ziyaretleri ile Teknik gezimiz sona erdi.