İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerinin çalışmalarını değerlendirmek, bilgi alışverişi ve koordinasyon sağlanması amacıyla düzenlenen 1.Dönem toplantısı, 02.04.2021 Cuma günü Kazımkarabekir Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürümüz Yusuf Şahinbaş başkanlığında gerçekleşen toplantıya Şube Müdürleri ve İlçe Müdürleri katıldılar.

İl Müdürü Yusuf Şahinbaş'ın 2021 yılının ilk çeyreğinin tarımsal açıdan genel bir değerlendirmesini yaptığı açılış konuşmasının ardından şube müdürleri ve ilçe müdürleri, 2021 yılı birinci üç aylık döneminde yapılan ve yapılması programlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Toplantının devamında il ve ilçe müdürlüklerince yürütülen gıda güvenliği uygulamaları, bitkisel üretim ve bitki sağlığı uygulamaları, tarımsal desteklemeler, mera ıslah ve amenajman projeleri, arazi toplulaştırma çalışmaları, hayvancılık desteklemeleri, hayvan hastalıkları ile mücadele programı ve ilçe müdürlüklerinin büyükbaş ve küçükbaş hayvan aşılama çalışmaları değerlendirildi.

Toplantıda ilçe müdürleri, sorunlarını ve ihtiyaçlarını belirterek çözümü konusunda taleplerini ilettiler. Şube müdürleri ise şube faaliyetleri ile ilçelerin yapması gereken çalışmalar hakkında bilgiler vererek ilçelerin belirttiği sorunların çözümü konusunda atılacak adımlar hakkında görüşlerini belirttiler. 2021 yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında görüş alışverişi yapılarak toplantıya son verildi.