Karaman’ın bazı köylerinde etkili olan dolu yağışı, kavun, karpuz, mısır ve ayçiçeği başta olmak üzere tüm ürünleri adeta biçerek yok etti. Ekili arazilerde doluya yakalanan kuşlar da kurtulamayarak telef oldu. 
Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü ve İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer ile birlikte doludan zarar gören Kazımkarabekir ilçesi ile merkeze bağlı Ortaoba, Süleyman Hacı ve Adakale köylerindeki arazilerde incelemelerde bulunarak köylülerden bilgiler aldılar.

“EKİLİ ALANLAR CİDDİ ORANDA ZARAR GÖRMÜŞ”
Yapılan incelemelerde ekili alanların ciddi oranda zarar gördüğünü gördüklerini belirten İl Genel Meclis Başkanı Celalattin Güngörer, “Dün bölgemizde meydana gelen şiddetli dolu yağışı nedeniyle çiftçilerimizin ciddi anlamda zarar gördükleri haberini aldık. Bu sabah itibariyle de il başkanımız ve ziraat odası başkanımızla birlikte zarar gören köylerimizde incelemelerde bulunuyoruz. Maalesef karşılaştığımız manzara oldukça kötü. Üreticimiz ciddi anlamda zarara uğramış durumda. Arazideki hemen hemen tüm ürünlerde yüzde 70 ila yüzde 100’e varan zararlar görünmektedir. Devletimiz gereken yardımı yapacaktır" dedi.
AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü ise, "Dün yağan dolu, görüldüğü gibi bazı köylerimizde felakete yol açmıştır. Bu gün burada zarardan etkilenen köylerimizi yerinde tespit ediyoruz. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz de acil olarak toplanarak araştırmalarına başladı. Devletimiz mağdur olan tüm çiftçilerimize gereken yardımı yapacaktır" diye konuştu.

“2016 YILI KARAMAN ÇİFTÇİSİ İÇİN KARA BİR YIL OLDU”
2016 yılının Karaman Çiftçisi için adeta kara bir yıl olduğunu ifade eden Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, "Karaman’da çiftçimiz için 2016 yılı kara bir yıl oldu. Zaten kıraç bölgelerimizdeki arpa ve buğdayların susuzluktan yanmasından sonra çiftçimizin sulanabilir alanlardaki arpa ve buğdaylarının da maalesef dün 25 dakika yağan dolu ile yerle bir ettiğini gördük. Bugün ise AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü ve İl Genel Başkanımız Celalettin Güngörerle birlikte zarar gören köylerimizi gezerek çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Şu anda Karaman bölgesinde tarımın dün itibarıyla yüzde 70 ila yüzde 100 oranı da bitmiş olduğunu gördük. Ortaoba ve Süleyman Hacı köylerimizin de özellikle çiftçilerimizin gelir kaynaklarının başında kavun ve karpuz gelmektedir. Gördüğümüz kadarıyla bu kavun ve karpuz tarlalarında bir tane bile ürün kalmamış. Bizim Tarım Bakanlığımızdan bazı beklentilerimiz var. Zaten kuraklıktan dolayı olmayan bir tarımın şu anda tamamen bitmiş olduğunu gördük. Bu çiftçilerimizin biran öce yaralarının sarılması lazımdır" şeklinde konuştu. 

“ŞUANA KADAR BÖYLE BİR DOLU YAĞIŞI GÖRMEDİK”
Ekili arazileri tamamen doluda yok olan Süleyman Hacı Köyü Muhtarı Ali Mor’da, “Köyümüze 25 dakika boyunca bizim bu güne kadar görmediğimiz bir dolu yağışı oldu. Dolu yağarken bir metre önümüzü göremedik. Köyümüzün tamamındaki ekili alanlar doludan büyük zarar gördü. Neredeyse ekili arazilerimizin tamamı yok oldu. Şu an yapacağımız bir şey bulunmuyor. Devletimizin yardımını bekliyoruz. Yardım edilmez ise tüm köylü perişan olacaktır" dedi.